Mūsu U-18 basketbolisti saglabā vietu augstākajā divīzijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: fiba

Latvijas U-18 puišu basketbola komanda Grieķijā notiekošā Eiropas čempionāta ceturtdaļfināla mačā par 9.-16. vietu pārspēja Melnkalnes vienaudžus, tādējādi saglabājot vietu augstākajā divīzijā. Latvijas basketbolisti izcīnīja uzvaru ar 68:65 (26:19, 13:22, 14:9, 15:15).

Pa 15 punktiem šajā cīņā guva trīs Latvijas basketbolisti - Kristers Zoriks, Verners Kohs un Zigmārs Raimo, kuram arī 11 atlēkušās bumbas.

Cīņa iesākās, abām komandām demonstrējot līdzvērtīgu sniegumu, tomēr pirmās ceturtdaļas noslēgumā Latvijas jaunie basketbolisti spēja iekrāt 11 punktu pārsvaru (26:15). Otrā ceturkšņa pirmajā pusē handikaps turējās desmit punktu robežās, tomēr, beidzoties pirmajam puslaikam, Melnkalnes puiši jau panāca divu punktu atstatumu (39:41).

Otrā puslaika sākumā melnkalnieši jau izvirzījās vadībā ar 44:40, taču Latvijas basketbolisti saviem pretiniekiem neļāva attālināties. Turpinājumā cīņa aizritēja punkts punktā līdz pat ceturtā ceturkšņa sākumam, kurā latvieši izvirzījās vadībā ar pieciem punktiem (55:50).

Pēc tam, kad Melnkalnes basketbolisti bija guvuši astoņus bezatbildes punktus (58:55), sporta zālē radās problēmas ar apgaismojumu, kā dēļ maču ceturtdaļas vidū uz dažām minūtēm nācās pārtraukt. Pārtraukums par labu nāca Latvijas basketbolistiem, kuriem izdevās rezultātu izlīdzināt (60:60), kā arī trīs minūtes līdz pamatlaika beigām iekrāt četru punktu pārsvaru (64:60).

Kad līdz ceturtās ceturtdaļas beigām bija atlikušas vien 37 sekundes, melnkalnieši izmantoja Latvijas basketbolistu kļūdu un panāca neizšķirtu 65:65. Tomēr 25 sekundes vēlāk Kristers Zoriks aukstasinīgi realizēja divus soda metienus, panākot 67:65. Tāpat Zoriks realizēja arī vienu no diviem soda metieniem, kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas vien sešas sekundes, tādējādi nodrošinot latviešiem uzvaru ar 68:65.

Latvijas jaunie basketbolisti turpinās cīņu par devīto vietu, bet Melnkalne cīnīsies par 13.vietu, turklāt būs apdraudēta viņu palikšana A divīzijā, jo spēcīgāko komandu saimi atstās trīs čempionāta vājākās vienības.

Latvija pirmajā posmā ar 70:61 pieveica Melnkalni, ar 64:67 piedzīvoja sāpīgu zaudējumu pret spēcīgajiem Serbijas vienaudžiem un ar 76:84 piekāpās Vācijai.

Ar vienu uzvaru trijās spēlēs bija pietiekami, lai Latvija sasniegtu Eiropas čempionāta otro posmu, tomēr uz to tā nepaņēma līdzi nevienu uzvaru.

Savukārt otro posmu Latvija sāka ar zaudējumu 62:91 Francijai un uzvaru 92:56 pār Čehiju. Neskatoties uz Čehijas pieveikšanu, cerības uz ceturtdaļfinālu Latvijai zuda jau pirms pēdējā mača, kurā ar 75:73 tika uzveikta Spānija.

Latvijas U-18 puišu izlases sastāvs Eiropas čempionātā: Kristers Zoriks, Renārs Birkāns, Mārcis Saulītis (visi - BJBS Rīga/DSN), Žanis Jankovskis, Verners Kohs, Roberts Blumbergs (visi - «Ventspils»), Dāvis Gūtmanis («Saldus»), Džeiks Krūmiņš («Ķeizarmežs»), Arnolds Krauklis (BJBS Rīga/«Rīdzene»), Eduards Hāzners, Kārlis Šiliņš (abi - «VEF skola»), Zigmārs Raimo («Madona»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu