U-18 basketbolistes cīņā par atgriešanos A divīzijā gūst otro pārliecinošo uzvaru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe / Lorand Szilagyi

Latvijas U-18 meiteņu basketbola izlase Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē notiekošajās Eiropas čempionāta B divīzijas sacensībās sestdien izcīnīja otro pārliecinošo uzvaru.

Latvija D apakšgrupas spēlē ar 72:30 (18:13, 18:7, 17:6 19:4) pārliecinoši uzvarēja Īrijas vienaudzes.

Rezultatīvākā Latvijas rindās ar 15 gūtiem punktiem un piecām atlēkušajām bumbām bija Paula Strautmane, bet desmit punktus pievienoja un sešas bumbas zem groziem izcīnīja Dinija Pāvelsone.

Latvijas izlase turpina cīņu par atgriešanos spēcīgāko komandu saimē.

D apakšgrupas pirmajā duelī Latvijas jaunietes izcīnīja panākumu, ar 74:39 uzvarot Bulgāriju.

Turpinājumā basketbolistes svētdien tiksies ar Bosniju un Hercegovinu, bet pirmdien aizvadīs cīņu pret Angliju.

Īrietes čempionāta ievadā ar 54:71 piekāpās Anglijai, bet nākamajā dienā ar 45:64 kapitulēja Bulgārijai. Tikmēr Bosnija un Hercegovina ar 55:47 pārspēja Anglijas komandu.

Pašlaik D apakšgrupā bez zaudējumiem cīnās Latvija un vienu spēli aizvadījušās bosnietes, Anglijai un Bulgārijai ir pa vienu panākumu divos mačos, bet Īrija jau pamanījusies ciest trīs zaudējumus.

Pēc apļa turnīra katras grupas divas labākās komandas, līdzi ņemot savstarpējo spēļu rezultātus, izveidos E un F četriniekus (D grupas vienības spēlēs ar C grupas - Slovākija, Vācija, Ukraina, Somija, Kipra - divām labākajām komandām). Līdzīgi tiks spēlēts par 9.-16.vietu, bet apakšgrupu atpalicējas izspēlēs 17.-20.vietu. Trešajā posmā tiks aizvadīti pusfināli un fināls, bet trīs pirmo vietu ieguvējas iegūs ceļazīmes uz Eiropas čempionāta A divīziju.

Latvijas U-18 meiteņu basketbola izlases sastāvs startam Eiropas čempionātā: Sindija Kudule, Kristiāna Rikveile, Laura Grabe, Annija Einere, Paula Strautmane, Digna Strautmane, Dinija Pāvelsone, Zane Ozoliņa, Linda Svenne, Ivanda Hudjakova, Elīna Grīnberga, Anna Dreimane.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu