Jaunais basketbolists Miška pievienojies Madrides «Real» sistēmai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BK "Valmiera" Facebook konts

Latvijas jaunais basketbolists Anrijs Miška savu karjeru turpinās iepriekšējās sezonas Eiropas spēcīgākā basketbola kluba Madrides «Real» (Spānija) sistēmā, vēsta BK «Valmiera» mājas lapa.

203 cm garais Miška divus ar pusi gadus savu talantu slīpējis «BK Valmiera» sistēmā, kļūstot par vienu no labākajiem spēlētājiem Latvijas jaunatnes basketbolā.

Iepriekšējā sezonā, spēlējot «Valmieras» kluba sistēmā, 15 gadus vecais Miška kļuva par divkārtēju Latvijas jaunatnes līgas čempionu. Sava vecuma Valmieras U-15 komandai Miška palīdzēja izcīnīt zelta medaļas ar vidēji 20,8 punktiem un 15,9 atlēkušajām bumbām spēlē, kļūstot par U-15 grupas finālturnīra vērtīgāko spēlētāju (MVP).

Otru zelta medaļu Miška izcīnīja, spēlējot gadu vecākā grupā - Valmieras U-16 komandas sastāvā, kur sezonā vidēji atzīmējās ar 15,4 punktiem un 7,9 atlēkušajām bumbām. Tāpat sezonas laikā uzbrucējs debitēja Latvijas basketbola līgas (LBL) otrās divīzijas turnīrā.

«Pāris gadus atpakaļ, pirms pārnācu uz Valmieras klubu, nebūtu varējis iedomāties, ka kaut kas šāds kādreiz varētu notikt. Šī sajūta vēl līdz galam nav nostiprinājusies, un esmu patīkami satraukts par šo iespēju,» sacīja Miška. «Pagaidām gan vēl nezinu, ko gaidīt. Izaicinājums ir liels, būs ļoti daudz jāstrādā, jo konkurence ir ļoti nopietna. Kad biju aizbraucis uz Madridi, iepazinos ar klubu, apskatījos, kā tur viss ir iekārtots, un viss likās pakārtots spēlētāju vajadzībām, man patika. Cīnīšos!»

Šobrīd Miška ar Latvijas U-16 izlasi gatavojas startam Eiropas čempionātā, kas no 6. augusta norisināsies Lietuvas pilsētā Kauņā.

«Real» komanda iepriekšējā sezonā ieguva visus iespējamos titulus, tostarp uzvarēja Spānijas ACB čempionātā un Spānijas Karaļa kausa izcīņā.

Madrides «Real» dibināts 1931. gadā un šajā laikā 32 reizes triumfēts Spānijas čempionātā un 25 reizes izcīnīts Spānijas kauss.

Miška būs pirmais Latvijas basketbolists, kas pievienosies Madrides «Real» jaunatnes sistēmai. Vienīgais latvietis, kurš līdz šim pārstāvējis Spānijas karalisko klubu, ir Kaspars Kambala, kurš «Real» kluba kreklā spēlēja 2003./2004. gada sezonā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu