Valančūnam četru gadu līgums par 64 miljoniem ASV dolāru

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Toronto «Raptors» noslēdzis jaunu vienošanos ar Lietuvas centra spēlētāju Jonu Valančūnu, vēsta ESPN. Četru sezonu laikā viņš nopelnīs 64 miljonus ASV dolāru.

Vienas sezonas laikā 23 gadus vecais basketbolists saņems 16 miljonus ASV dolāru, tādējādi kļūstot par visu laiku apmaksātāko Lietuvas basketbolistu.

Jaunā vienošanās stāsies spēkā ar 2016./2017. gada sezonu. 2019. gadā Valančūns varēs izvēlēties turpināt sadarbību vai kļūt par brīvo aģentu.

Trīs sezonu laikā Valančūns «Raptors» sastāvā vidēji guvis 10,9 punktus, izcīnījis 8 atlēkušās bumbas un bloķējis 1,1 pretinieku metienu.

Valančūns ir Lietuvas izlases dalībnieks gatavošanās ciklā Eiropas čempionāta (EČ) finālturnīram, kura viens no pirmajiem posmiem risināsies arī Rīgā. Lietuvas valstsvienība grupu turnīrā būs arī Latvijas komandas pretiniece.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu