Lietuvas un Beļģijas basketbolisti pārbaudes spēlēs cieš zaudējumus

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe / Elio Castoria

Latvijas vīriešu basketbola izlases pretinieces Lietuva un Beļģija, kuras septembrī Eiropas čempionātā (EČ) spēlēs Rīgas grupā, sestdien pārbaudes spēlēs piedzīvoja zaudējumus, vēsta ārzemju mediji.

Pārbaudes turnīrā Atēnās lietuvieši ar rezultātu 62:67 piekāpās mājiniecei Grieķijai. Lietuvas izlasei šī bija pēdējā pārbaudes spēle pirms EČ finālturnīra.

Lietuvas komandas sastāvā rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Jons Mačulis, bet 13 punkti un 11 atlēkušās bumbas Jona Valančūna rēķinā.

Gatavojoties EČ finālturnīram, Lietuvas izlasei šis bija trešais zaudējums 10 pārbaudes spēlēs. Iepriekš piedzīvoti zaudējumi Turcijai ar 53:71 un Horvātijai ar 59:72.

Beļģijas izlase pārbaudes turnīrā Polijā ar rezultātu 52:72 piekāpās mājiniekiem. Beļģijas komandai 11 punktus guva naturalizētais amerikānis Mets Lodžeskis.

Pārbaudes spēļu ciklu Beļģijas izlase noslēgs svētdien pret Islandi. Līdz šim beļģi izcīnījuši četras uzvaras deviņos pārbaudes mačos.

Ukrainas izlase noslēgusi gatavošanos EČ ar trīs uzvarām astoņās pārbaudes spēlēs, bet Igaunija uzvarējusi četrās no 11 spēlēm.

Čehijas izlase svētdien noslēgs gatavošanās posmu ar pārbaudes spēli izbraukumā pret Spāniju.

Latvijas valstsvienība pārbaudes spēļu ciklu sestdien noslēdza ar pārliecinošu uzvaru pret Maķedoniju ar 85:69. Iepriekš astoņās pārbaudes spēlēs Latvijas izlase izcīnīja četras uzvaras. Vispirms mājās ar 84:82 tika uzveikta Polija un ar 72:66 Slovēnija, kam sekoja trīs zaudējumi turnīrā Gruzijā - 63:82 pret Itāliju, 76:78 pret Gruziju un 69:70 pret Igauniju. Pēc tam viesos bija neveiksme Vācijas Superkausa izcīņā pret mājiniekiem ar 80:85, bet turnīrs tika pabeigts ar divām uzvarām - 81:79 pret Turciju un 81:80 pret Poliju.

EČ finālturnīra grupu turnīrā Latvijas valstsvienība spēļu secībā sacentīsies ar Beļģijas (5.septembrī), Lietuvas (6.), Čehijas (7.), Ukrainas (9.) un Igaunijas (10.) komandām (visu spēļu sākums «Arēnā Rīga» plkst. 18.30).

Grupas četras labākās komandas turpinās cīņu EČ finālturnīra otrajā posmā, kas no 11. līdz 20. septembrim notiks Lillē (Francijā). Čempioni un vicečempioni kvalificēsies Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, bet 3.-7. vietas ieguvēji - olimpiskajam kvalifikācijas turnīram.

EČ finālturnīru iepriekš bija paredzēts rīkot Ukrainā, taču valstī nestabilās politiskās situācijas dēļ sacensību grupu turnīra organizēšanu Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) Eiropas nodaļa pērn jūnijā uzticēja Latvijai (Rīga), Vācijai (Berlīne), Horvātijai (Zagreba) un Francijai (Monpeljē).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu