Janičenoks: Stabilitāte bija atslēgas vārds visā sagatavošanās ciklā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas basketbola izlase pārbaudes spēļu ciklu pirms Eiropas čempionāta finālturnīra varēja pabeigt ar pārliecinošāku uzvaru, uzskata pieredzējušais Kristaps Janičenoks.

Latvijas valstsvienība svētdien pēdējā pārbaudes spēlē savā laukumā ar 85:69 pārspēja Maķedoniju. Lai gan rezultāts vēsta par pārliecinošu uzvaru, komandas galvenais treneris Ainars Bagatskis pēc mača neslēpa neapmierinātību ar šo cīņu. Arī Janičenoks uzskata, ka šo spēli Latvija varēja aizvadīt labāk.

«Pārbaudes spēļu ciklu varējām pabeigt ar pārliecinošāku uzvaru. Pēc spēles no trenera Bagatska «dabūjām iekšās».

Nekādai eiforijai nav pamata, jo mačs pret Maķedoniju parādīja neko,» pauda Janičenoks. «Stabilitāte bijis atslēgas vārds visu šo sagatavošanās ciklu. Tā mums klibo, taču esam pietiekami pieredzējusi komanda, lai izšķirošajās spēlēs to stabilitāti iegūtu un pēc tam turnīra garumā arī saglabātu.»

Viens no pieredzējušākajiem Latvijas izlases basketbolistiem norādīja, ka šobrīd komandā pāris spēlētājiem ir mikrotraumas, taču tāds esot sports.

«Vienīgās problēmas bija pārbaudes turnīrā Gruzijā, kur saindējāmies ar ūdeni, lai gan visi runāja par fiziskās formas bedri,» atklāja Janičenoks. «Pats šobrīd jūtos labi, ceru šo sportisko formu saglabāt arī uz finālturnīru.»

Noslēdzošajā pārbaudes mačā Latvijas un Maķedonijas basketbolistiem bija iespēja pārbaudīt grīdu un grozus, kādi «Arēnā Rīga» tiks izmantoti finālturnīra laikā.

«Par grīdu, kādā spēlēsim Eiropas čempionātā, varu teikt tikai to labāko. Viss ir krāsots, nav līmētu reklāmu, kas brīžiem padara darbu grūtāku. Arī grozi normāli. Nekādu lielo atšķirību nevar just,» uzskata Janičenoks.

Sagaidāms, ka sestdien Janičenoks sāks jau savu piekto Eiropas čempionāta finālturnīru Latvijas pieaugušo izlases sastāvā, turklāt viņš neslēpj, ka neizvairīsies arī no uztraukuma.

«Šobrīd satraukuma pirms turnīra, kas turklāt notiks Latvijā, vēl nav. Taču es noteikti melošu, ja teikšu, ka nebūšu patīkami uztraucies pirmajā spēlē pret Beļģiju.

Uztraukums pieder pie lietas. Tie, kuri pirms svarīga mača saka, ka viņi nav uztraukušies, ir slikti basketbolisti vai viņi melo,» izteicās Janičenoks. «Atlikušās nedēļas laikā jāpiestrādā pie stabilitātes, kā arī Beļģijas komandas izzināšanas. To vēl neesam darījuši, lai gan šīs izlases uzvārdus zinām - pašiem pirms diviem gadiem ar šo izlasi bija pieredze. Tomēr vēl neesam redzējuši, kā viņi spēlē.»

Latvija Eiropas čempionātu atklās sestdien, kad tiksies ar Beļģijas valstsvienību.

Šā gada Eiropas čempionāta D apakšgrupas spēles no 5. līdz 10. septembrim norisināsies Rīgā. Tajās Latvija sacentīsies ar Čehiju, Ukrainu, Beļģiju, Lietuvu un Igauniju.

Eiropas čempionātā no grupas tālāk turnīrā kvalificēsies četras labākās komandas, bet izslēgšanas spēles no 12. līdz 20. septembrim tiks aizvadītas Francijas pilsētā Lillē. Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīra izspēle norisināsies četrās valstīs - Francijā, Horvātijā, Vācijā un Latvijā.

Eiropas čempionātā tiks dalītas ceļazīmes arī uz 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Pie tām tiks turnīra finālistes, bet trešās līdz septītās vietas ieguvējas kvalificēsies olimpiskajam atlases turnīram.

2015.gada Eiropas čempionātam bija plānots risināties Ukrainā, tomēr nestabilās politiskās situācijas dēļ lēmums tika mainīts.

Pirmā Eiropas čempionvienība Latvija līdz šim finālturnīru rīkojusi vienu reizi, kad 1937. gadā ieņēma sesto vietu.

Latvijas izlase Eiropas čempionātā piedalīsies jau desmito reizi pēc neatkarības atgūšanas. Līdz šim labākais sasniegums bijis 2001.gada turnīrā, kad tika izcīnīta augstā astotā vieta. Piecos Eiropas čempionātos valstsvienība nespēja izkļūt no apakšgrupas, bet šī melnā sērija tika pārtraukta 2013.gadā Slovēnijā, kad Latvija palika vien uzvaras attālumā no ceturtdaļfināla sasniegšanas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu