Mejeris: Mēģinām satraukumu pozitīvi izmantot treniņos

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Atlikušas vairs tikai dažas dienas līdz Eiropas čempionāta (EČ) finālturnīram, kura viens no pirmā posma grupu turnīriem notiks Rīgā. Latvijas basketbola valstsvienība turpina liet sviedrus, gatavojas tam. Uzbrucējs Mareks Mejeris neslēpj, ka izjūt nelielu satraukumu, bet tas piederas pie lietas. Un daudz laimes dzimšanas dienā, Marek!

«Ir neliels satraukums, bet pagaidām viss rit, kā tam jābūt. Noskaņojums tāds, kādam tam jābūt pirms lielām lietām. Mēģinām šo satraukumu pozitīvi izmantot treniņos,» dažas dienas pirms Eiropas čempionāta finālturnīra sākuma sacīja Mejeris.

24 gadus vecais basketbolists sevi ļoti labi parādīja iepriekšējās sezonas «Aldara» Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālā «VEF Rīga» sastāvā, sērijā pret BK «Ventspils» kļūstot par vienu no galvaspilsētas kluba līderiem, palīdzot kļūt par čempionu. Viņš tika nosaukts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju jeb MVP.

Viņš jau piedalījies divos EČ finālturnīros.

«Vairāk nekā mēnesi esam ieguldījuši darbu treniņos. Manuprāt, tas sanācis diezgan labi. 5. septembrī jau pirmā spēle un pēc tās varēsim domāt, kas šajā laikā paveikts. «Arēna» izskatās savādāk - ir nomainīti gan grozi, gan grīda. Nav gluži, kā bija pierasts ikdienā.

Kaut kādas nosacītas priekšrocības mums ir. Ceru, ka tas palīdzēs spēlēs,» teica Mejeris.

Pirms diviem gadiem Latvijas izlase Eiropas čempionātā tikās ar Beļģijas izlasi, kas Ainara Bagatsa vadītajai komandai aizlika priekšā kāju cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Toreiz Slovēnijā mūsu valstsvienība piekāpās ar 56:60. Sestdien būs iespēja revanšēties savu skatītāju priekšā.

«Tagad pētām pretiniekus. Jāzina pilnīgi viss, lai nebūtu informācijas iztrūkumu.

Beļģijas izlasei patīk spēlēt lēnīgu basketbolu, ar trīspunktu metieniem, nav izteiktu spēlētāju groza apakšā. Būtībā daudz dzīvo uz trīspunktu metieniem, gaidot savas iespējas uzbrukumā,» izteicās Mejeris.

Svētdien Latvija tiekas ar principiālo pretinieku Lietuvu. Pēc tam paredzēti mači ar Čehiju (7. septembris), Ukrainu (9. septembris) un Igauniju (10. septembris).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu