Jānis Strēlnieks: Revanšs Beļģijai ir zemapziņā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Sestdien galvaspilsēta sāks dzīvot Eiropas basketbola čempionāta gaisotnē. Latvijas nacionālā komanda turnīram ir gatava. Saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks norādīja, ka valstsvienības noskaņojums ir kaujiniecisks, bet par revanšu pirmajā mačā Beļģijas izlasei viņš nedomā - šīs ir cits čempionāts. «Spēlei jāpieiet ar vēsu galvu, tad viss būs kārtībā,» norādīja Strēlnieks.

«Noskaņojums šobrīd ir kaujiniecisks. Īsto noskaņojumu jutīsim, kad pienāks pirmā spēle. Vēl rit treniņi,» sacīja viens no izlases potenciālajiem līderiem, kurš piedalīsies jau savā trešajā finālturnīrā.

Treneri sešu nedēļu gatavošanās ciklā paveikuši labu dabu, maksimāli sagatavojot valstsvienības dalībniekus. «Esam iegājuši spēļu režīmā, un tik liels smagums uz kājām vairs nav likts. Tagad tikai to izskrienam, un viss nāk lēnām atpakaļ. Pārbaudes spēlēs koncentrējāmies tikai savam sniegumam, bet nu jau nedēļu skatāmies pretiniekus, kāds tiem sastāvs, un arī savos treniņos cenšamies nedaudz iesaistīt Beļģijas uzbrukumu, aizsardzību, lai adaptētos viņu spēlei un tam, kā mums būs jāspēlē,» teica Strēlnieks.

Latvija - Beļģija «Arēnā Rīga» tiksies sestdien pulksten 18.30. Maču tiešraidē translēs kanālā LNT.

«Tā ir ļoti pieredzējusi komanda ar augsta līmeņa spēlētājiem. Daži no tiem spēlē ACB līgā (Spānijas augstākās līgas čempionāts).

Mums visiem būs jābūt gataviem. Visi domā, vai šīs būs revanšs vai atriebība, bet tas nav tā... Tas vairāk ir zemapziņā. Šis tomēr ir jauns čempionāts - jo vairāk domāsim par atriebību, jo mazāk tas sanāks. Spēlei jāpieiet ar vēsu galvu, tad viss būs kārtībā,» domās par pirmo pretinieku dalījās saspēles vadītājs.

Pirms diviem gadiem Latvijas komanda Eiropas čempionātā tikās ar Beļģijas izlasi, kas Ainara Bagatska vadītajai komandai aizlika priekšā kāju cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Toreiz Slovēnijā mūsu valstsvienība piekāpās ar 56:60.

«Ja godīgi, izskatās pavisam cita zāle. Nemaz pēc arēnas neizskatās,» Eiropas čempionāta mājvietu novērtēja Strēlnieks. «Jebkurā gadījumā, ja arēna pilna un tie ir tavi līdzjutēji, tad ir vienalga, kurā zālē spēlē, - jutīsies kā mājās. Grīda ir mīksta, kas spēlētājiem ir pateicīgi.»

Svētdien Latvija tiekas ar principiālo pretinieku Lietuvu. Pēc tam paredzēti mači ar Čehiju (7. septembris), Ukrainu (9. septembris) un Igauniju (10. septembris).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu