Čehijas basketbolisti atklāšanas mačā sagrauj Igaunijas izlasi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ILMARS ZNOTINS / AFP

Čehijas vīriešu basketbola izlase sestdien Rīgā notiekošo Eiropas čempionāta pirmo posmu iesāka ar pārliecinošu uzvaru pār Igauniju.

Čehijas valstsvienība turnīra atklāšanas mačā igauņus sagrāva ar 80:57 (18:9, 25:15, 21:11, 16:22).

Pirmās četras spēles minūtes komandas aizvadīja līdzvērtīgi, čehiem atrodoties vadībā vien ar punktu (6:5). Turpmākajā ceturtdaļas gaitā Igaunijas izlase guva četrus punktus, uz ko Čehijas basketbolisti atbildēja ar 12, tādejādi ceturksni noslēdzot ar deviņu punktu pārsvaru (18:9).

Arī otrā ceturtdaļa iesākās abām komandām spēlējot līdzīgi, tomēr Igaunijas izlase no ceturkšņa otrās līdz sestajai minūtei nespēja gūt punktus, tādejādi ļaujot čehiem panākt vadību ar 33:14. Cīņas turpinājumā Čehijas basketbolistu pārsvars saglabājās un pirmo puslaiku viņi noslēdza ar 19 punktu atstatumu (43:24).

Otrā puslaika sākumā čehi turpināja savu dominanci, igauņiem pirmos punktus gūstot vien ceturtdaļas ceturtās minūtes nogalē (27:51). Savukārt trešā ceturkšņa nogalē čehi jau panāca graujošu 29 punktu pārsvaru (64:35).

Noslēdzošajā mača nogrieznī čehi nedaudz piebremzēja savu izrāvienu, taču tas viņiem netraucēja izcīnīt uzvaru ar 80:57.

Rezultatīvākais spēlētājs uzvarētāju rindās bija Jans Veselijs, kurš guva 16 punktus un savāca astoņas atlēkušās bumbas. Viņam ar 14 punktiem piebalsoja naturalizētais amerikānis Bleiks Šilbs, kamēr Igaunijas izlasē ar 18 punktiem un 13 bumbām zem groziem izcēlās Sīms Sanders Vene.

Vēlāk plkst.18.30 savu pirmo cīņu aizvadīs Latvijas valstsvienība, kas spēkosies ar Beļģiju, bet plkst.21 sāksies mačs starp Lietuvas un Ukrainas basketbolistiem.

Šī gada Eiropas čempionāta D apakšgrupas spēles no 5. līdz 10.septembrim norisinās Rīgā. Tajā Latvija sacenšas ar Čehiju, Ukrainu, Beļģiju, Lietuvu un Igauniju.

Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīra izspēle norisinās četrās valstīs - Francijā, Horvātijā, Vācijā un Latvijā. No katras grupas tālāk turnīrā kvalificēsies četras labākās komandas, bet izslēgšanas spēles no 12. līdz 20.septembrim tiks aizvadītas Francijas pilsētā Lillē.

Eiropas čempionātā tiks dalītas ceļazīmes arī uz 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Pie tām tiks turnīra finālistes, bet trešās līdz septītās vietas ieguvējas kvalificēsies olimpiskajam atlases turnīram.

2015.gada Eiropas čempionātam bija plānots risināties Ukrainā, tomēr nestabilās politiskās situācijas dēļ lēmums tika mainīts.

Pirmā Eiropas čempionvienība Latvija līdz šim finālturnīru rīkojusi vienu reizi, kad 1937.gadā ieņēma sesto vietu.

Latvijas izlase Eiropas čempionātā piedalīsies jau desmito reizi pēc neatkarības atgūšanas. Līdz šim labākais sasniegums bijis 2001.gada turnīrā, kad tika izcīnīta augstā astotā vieta. Piecos Eiropas čempionātos valstsvienība nespēja izkļūt no apakšgrupas, bet šī melnā sērija tika pārtraukta 2013.gadā Slovēnijā, kad Latvija palika vien uzvaras attālumā no ceturtdaļfināla sasniegšanas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu