Dairis Bertāns: Iepriekš neko tādu arēnā nebiju piedzīvojis

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas nacionālās komandas aizsargs Dairis Bertāns pauda gandarījumu par Eiropas čempionāta (EČ) ievada uzvaru (78:67) pār Beļģijas izlasi. Panākums nāca grūtā cīņā, lūzumu latviešiem panākot ceturtās ceturtdaļas vidū. Bertāns tādā gaisotnē «Arēnā Rīga» vēl nebija spēlējis. Maču klātienē vēroja 8200 skatītāju.

«Patiesībā zinājām, ka spēle tā ies - punkts punktā. Nedomājām, ka sākumā aiziesim priekšā ar padsmit punktiem un pēc tam pārsvaru noturēsim. Bija jāgaida tas brīdis, ko mēs ļoti labi izmantojām,» sarunā ar žurnālistiem sacīja Bertāns.

«Iemetām četrus trīspunktniekus pēc kārtas, turklāt vienu ar sodu (Kristaps Janičenoks). Tajā brīdī bija svarīgi noturēt aizsardzību, un to arī izdarījām.»

25 gadus vecais Bertāns laukumā pavadīja 31 minūti un 18 sekundes, kuru laikā izcēlās ar 13 gūtiem punktiem, 3 atlēkušajām bumbām zem groziem, 4 rezultatīvām piespēlēm un 3 reizes kļūdījās.

Pirms diviem gadiem Latvijas komanda Eiropas čempionātā tikās ar Beļģijas izlasi, kas Ainara Bagatska vadītajai komandai aizlika priekšā kāju cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Toreiz Slovēnijā mūsu valstsvienība piekāpās ar 56:60.

«Nevienā brīdī neviena doma neiešāvās galvā par to spēli. Ir jauns turnīrs, un bija svarīgi to sākt ar uzvaru,» norādīja Bertāns.

Viņš neslēpa, ka dažbrīd laukumā bijušas nelielas komunikācijas problēmas, bet ne skaļā līdzjutēju atbalsta dēļ.

«Beļģija turējās spēlē ar to, ka devām viņiem vieglus punktus. Viņi prefekti izmantoja mūsu kļūdas, nesaprašanos aizsardzībā. Zinājām, ka viņi šīs lietas izmantos. Galvenais bija nepazaudēt bumbas un nedot viņiem vieglos punktus. Pirmajā puslaikā to diezgan slikti darījām, jo tikai ar viegliem punktiem viņi bija spēlē. Ja pirmajā puslaikā būtu nospēlējuši kā pēdējās piecas minūtes, tad, ejot pārtraukumā, būtu komfortablāks pārsvars,» teica Bertāns.

Viņš jutis lielo līdzjutēju atbalstu. «Iepriekš neko tādu arēnā nebiju piedzīvojis. Atmosfēra superīga, un paldies visiem skatītājiem, kas atnāca atbalstīt,» tā Latvijas valstsvienības aizsargs.

Līdz spēlei ar Beļģiju komanda nav pētījusi nākamo (svētdien plkst. 18.30) pretinieci Lietuvu, kas turnīru D apakšgrupā sāk sestdienas vakarā pret Ukrainas izlasi. Mūsu komandas treneri skatīsies maču un veiks video analīzi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu