Janičenoks: Pilna arēna dod papildus enerģiju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlase gūst papildus enerģiju, kad spēlē pilnas arēnas priekšā, kas atbalsta komandu, pēc sestdien gūtās uzvaras Eiropas čempionāta mačā sacīja viens no valstsvienības spēlētājiem Kristaps Janičenoks.

Šī gada Eiropas čempionātu Latvijas basketbolisti sestdien iesāka ar uzvaru 78:67 pār Beļģijas valstsvienību. Jau svētdienas vakarā mājiniekus gaida principiālā tikšanās ar Lietuvu.

«Paldies komandas biedriem, kuri man izkārtoja labas situācijas,» pēc mača ar Beļģiju žurnālistiem sacīja Janičenoks, kurš šajā duelī izcēlās ar 14 punktiem, realizējot arī pāris svarīgus tālmetienus. «Šī bija pirmā spēle un rēķināmies, ka apakšgrupu turnīrā būs jāaizvada pieci mači. Šī ir tikai viena cīņa, kas neko daudz nenozīmē. Jā, mēs uzvarējām, taču nu jāgatavojas cīņai ar Lietuvu.»

«Spēlē pret Beļģiju vajadzēja vairāk spiest uz groza apakšu. Bija arī brīvi metieni, kurus realizējām. Nebija tā, ka pēdējās sekundēs mestu trakus metienus,» uzsvēra pieredzējušais Janičenoks.

D apakšgrupas mači norisinās «Arēnā Rīga», kas Latvijas basketbola izlasei pēc ilgu gadu pārtraukuma atkaļ ļauj spēlēt pilnu tribīņu priekšā.

«Līdzjutēji mačā pret Beļģiju dzina uz priekšu, paldies šim sestajam spēlētajam. Tribīnes bija lieliskas. Nemelošu, ja teikšu, ka pirms spēles komandai emocijas bija spēcīgas,» pauda Janičenoks. «Protams, ir pilnākā emociju gamma, kad tribīnēs ir radinieki, draugi, klasesbiedri, kursabiedri. Pilna zāle dod papildus enerģiju.»

Pārējo apakšgrupu turnīri notiek Berlīnē (Vācija), Monpeljē (Francija) un Zagrebā (Horvātija). Apakšgrupu četras spēcīgākās komandas kvalificēsies izslēgšanas turnīram, ko tās, sākot ar astotdaļfināla fāzi, no 12. līdz 20.septembrim aizvadīs Francijas pilsētā Lillē.

Pirmā Eiropas čempionvienība Latvija līdz šim finālturnīru rīkojusi vienu reizi, kad 1937.gadā ieņēma sesto vietu.

Eiropas čempionātā tiks dalītas ceļazīmes arī uz 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Pie tām tiks turnīra finālistes, bet trešās līdz septītās vietas ieguvējas kvalificēsies olimpiskajam atlases turnīram.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu