Baltijas basketbola līgā šosezon pamatturnīrā spēlēs 14 komandas no četrām valstīm

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Baltijas basketbola līgas (BBL) pamatturnīrā šosezon startēs 14 komandas no četrām valstīm, bet vēl pieci klubi pievienosies uz izslēgšanas spēlēm, informēja BBL.

Sezona sāksies 13.oktobrī. Pamatturnīrā 14 komandas ir sadalītas divās grupās. Komandas grupās aizvadīs divu apļu turnīru, spēlējot katra ar katru divas reizes - mājās un viesos.

A grupā spēlēs «Barons/LDz», «Valmiera/ORDO» (abi Latvija), Panevēžas «Lietkabelis», Ķēdaiņu «Ņevežis» (abi Lietuva), kā arī Raplas «Tyco», «Parnu» un Tallinas TLU/«Kalev» (visi Igaunija).

Savukārt B grupā spēkosies Atirau «Barsi» (Kazahstāna), BK «Jēkabpils», «Jūrmala/Fēnikss», «Liepāja/Triobet» (visi Latvija), Rakveres «Tarvas», Tallinas TTU (abi Igaunija) un Prieni «Vytautas Birstonas» (Lietuva).

Kazahstānas komanda Atirau «Barsi» tikai dažas spēles aizvadīs savā laukumā, lielāko tiesu spēlējot izbraukumā.

Pieci klubi - BK «Ventspils» (Latvija) «Siauliai», «Juventus», «Pieno Zvaigzdes» (visi Lietuva) un Tartu «Rock» (Igaunija), spēlēs jaunizveidotajā «FIBA Europe» turnīrā. Komandas BBL iesaistīsies uz astotdaļfinālu, ja nebūs izdevies iekļūt «FIBA Europe» izslēgšanas spēlēs.

Piecas komandas no katras pamatturnīra grupas un viena labākā sestā vieta iekļūs astotdaļfinālā. Pārējās pamatturnīra komandas saglabās izredzes iekļūt astotdaļfinālā, ja kāda no piecām «FIBA Europe» dalībniecēm kvalificēsies jaunizveidotā Eiropas kausa izslēgšanas spēlēm.

Pagājušajā sezonā BBL čempiona titulu izcīnīja «Siauliai», kas finālā uzveica BK «Ventspils».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu