Bagatskis: Astotā vieta Eiropas čempionātā ir ļoti labs sasniegums

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Izcīnītā astotā vieta Eiropas čempionātā Latvijas vīriešu basketbola izlasei ir ļoti labs sasniegums, uzskata komandas galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Latvija piektdien Eiropas čempionāta spēlē par septīto vietu, kas bija izšķirošais mačs par dalību Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, ar 70:97 (23:28, 13:29, 9:23, 25:17) nevarīgi piekāpās Čehijas valstsvienībai.

«Uzruna, ko teicu basketbolistiem pēc spēles, lai paliek pie manis, taču man ir gods strādāt ar šiem spēlētājiem. Jā, pēdējā spēle nebija tāda, kādu gaidījām. Basketbolisti ir sarūgtināti, tāpēc teikt kādas motivējošas runas no manas puses būtu nepareizi,» pēc dueļa žurnālistiem sacīja Bagatskis.

«Bija skaidrs, ka pēc smagā mača pret Grieķiju būsim nedaudz tukši. Jautājums bija par to, kā sevi noskaņosim un uzvilksim. Galvenais bija neļaut čehiem sajust brīvību groza tuvumā. Viņiem viss uzbrukums sākas no mazajiem spēlētājiem, kuri spēlē pie groza, turklāt tur ir arī Jans Veselijs. Gatavojām vienu, bet sanāca «čiks«. Čehija visā spēlē iemeta divus tālmetienus, bet pārējos punktus viņi guva no groza apakšas,» atzina speciālists. «Nevarējām laicīgi uzsist piezīmes, ļāvām čehiem justies komfortabli. Sākums mūsu izpildījumā nebija slikts, taču pirmajās piecās minūtēs pārāk viegli atdevām punktus groza tuvumā. Kad sāka neveikties uzbrukums, čehiem atvērās iespējas pārejā no aizsardzības uzbrukumā. Jebkurā gadījumā bijām tukši.»

Bagatskis uzsvēra, ka Latvijas izlase turnīru aizvadījusi tikpat kā deviņu basketbolistu sastāvā.

«Pieciem basketbolistiem bija lielāka slodze. Neviens nav no dzelzs. Negribu teikt, ka čehiem bija mazāk spēļu vai vairāk atpūtas. Laukumā devās komandas, kas bija pilnīgi vienādā situācijā. Nespējām sevi piespiest un salauzt. Iespēja izjust čempionāta atmosfēru bija visiem spēlētājiem. Redzam, pie kā mums jāstrādā - Eiropas čempionāts parādīja mūsu vājās vietas. Jebkurā gadījumā esam stipri kā komanda, nevis viena vai divu spēlētāju izpildījumā. Ne vienmēr izdodas atrast basketbolistu, kas varētu aizstāt to, kuram spēle neiet no rokas,» pauda Bagatskis.

«Astotā vieta Eiropas čempionātā ir ļoti labs rādītājs. Protams, gribējās dabūt vismaz septīto, lai būtu Latvijas veiksmīgākais turnīrs pēc neatkarības atjaunošanas, taču astotā pozīcija kā atkārtots labākais sasniegums arī nav slikti. Man brīžiem likās, ka varējām vēl aizķerties un būt augstāk, zinot, kādas komandas nesasniedza astoņnieku. Paveicām labu darbu, bet kā vienmēr sevi cienošs profesionālis gribu vairāk,» secināja treneris. «Mums visiem bija iespēja izbaudīt spēli pret Franciju 22 000 skatītāju klātbūtnē. Savukārt par turnīru Rīgā esmu pārliecināts, ka skatītāji bija mūsu sestais spēlētājs.»

Bagatskis sacīja, ka ne tikai basketbolisti, bet arī treneri pēc šī Eiropas čempionāta savā izaugsmē spēruši solīti uz priekšu. Jau svētdien viņš dosies uz Krieviju, lai atsāktu darbu pie «Ņižnij Novgorod» kluba stūres, kam drīzumā sāksies sezona.

Līdz ar zaudējumu šajā cīņā Latvijas izlasei neizdevās kvalificēties Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram, tomēr tai paliek cerības piedalīties šajās sacensībās, ja kāds no trim atlases turnīriem notiks valstī, kas izcīnīja 3.-7.vietu Eiropas čempionātā.

Astotā vieta Eiropas čempionātā ir atkārtots Latvijas izlases labākais rezultāts pēc neatkarības atjaunošanas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu