Kazlausks: Paaudžu maiņas laikā sudrabs ir labs sasniegums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lietuvas basketbola izlases galvenais treneris Jons Kazlausks pēc Eiropas čempionāta (EČ) fināla (63:80) pret Spāniju izteicās, ka Lietuvas valstsvienība šobrīd piedzīvo paaudžu maiņu, tādēļ sudraba godalgas ir labs panākums.

«Pirms Eiropas čempionāta teicu, ka Lietuvas izlasē šobrīd notiek paaudžu maiņa,» turnīra oficiālajā mājas lapā citēts Kazlausks. «Komandas iepriekšējie līderi ir prom, bet jaunie spēlētāji tikai tagad sāk savu karjeru izlasē. Raugoties no šīs puses, otrā vieta mums ir labs rezultāts. Protams, vēlējāmies uzvarēt, bet Spānija bija labāka un uzvarēja.»

Viņš paslavēja arī turnīra vērtīgāko spēlētāju Pau Gasolu, kurš spēlē ar Lietuvu izcēlās ar 25 gūtiem punktiem, 12 atlēkušajām bumbām zem groziem, 4 rezultatīvām piespēlēm un 3 bloķētiem metieniem.

«Gasols dominēja trīs sekunžu zonā,» pēcspēles preses konferencē sacīja Kazlausks. «Viņš ir lielisks spēlētājs un turnīra lielākā zvaigzne. Perimetrā spāņi bija daudz kustīgāki, ātrāki un ar labāku metienu precizitāti no tālās distances. Spānija bija ļoti labi sagatavojusies, un mums bija grūti kaut ko likt pretī.»

Tāpat Kazlausks norādīja, ka komandai pietrūkuši brāļi Lavrinoviči un Donāts Motejūns.

Sacensības Lietuvas komanda Rīgā sāka, demonstrējot ne visai pārliecinošu sniegumu, bet turnīra turpinājumā uzlaboja savu spēli. Deviņos mačos Lietuva izcīnīja septiņas uzvaras.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu