Skariolo: Spānija EČ «nezīmējās», bet spēlēja kā komanda

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Spānijas vīriešu basketbola izlase aizvadītajā Eiropas čempionāta finālturnīrā, lai izcīnītu kontinenta titulu, «nezīmējās», bet gan spēlēja kā komanda, portāls «ESPN.com» citējis valstsvienības galveno treneri itāli Serdžo Skariolo.

Lillē aizvadītajā izslēgšanas spēļu turnīrā finālā Spānijas izlase ar 80:63 apspēlēja Lietuvas izlasi.

«Kopā izveidojām komandas basketbolu, realizējām dažas svarīgas izspēles - nevis tādas, kuras tiktu vairākkārt rādītas video atkārtojumos, bet gan tādas, kas mums atnesa uzvaras un čempionu titulu,» skaidroja Skariolo.

Turnīra simboliskajā izlasē tika iekļauti spānis Serhio Rodrigess, viens no Francijas izlases līderiem Nando de Kolo, lietuvieši Jons Mačulis un Jons Valančūns, kā arī spānis Pau Gasols, kurš simboliskajā piecniekā tika iekļauts jau sesto reizi.

Tāpat Gasols kļuva par turnīra labāko spēlētāju, kurš iepriekš šo balvu bija saņēmis arī 2009.gadā, kad Spānija sacensībās triumfēja pirmoreiz vēsturē.

«Pāris pēdējos gadus mēs vadījāmies pēc motīva «jāizdara šis, jāizdara tas». Vēlējos, lai komanda atgriežas tajā noskaņojumā, kad viņi vēl bija bērni un jaunieši, kad bija prieks spēlēt basketbolu, kad izcīnīt vietas nebija nemaz tik viegli,» norādīja Skariolo. «Domāju, pirms finālspēles basketbolisti bija noskaņojušies uzvarai par katru cenu. Mans galvenais mērķis bija panākt, lai viņi atceras, kas ir jāizdara, lai izcīnītu uzvaru.»

Spānija no iepriekšējiem deviņiem turnīriem tikai reizi nav tikusi pie medaļām. Zeltu tā izcīnīja arī 2009. un 2011. gadā, kas bija tās līdz šim vienīgie tituli vēsturē, 1999., 2003. un 2007. gadā tā izcīnīja sudraba medaļas, bet 2001. un 2013. gadā spāņi ierindojās trešajā vietā.

Savukārt lietuvieši iepriekšējo reizi par čempioniem kļuvuši 2003. gadā, kad turnīru rīkoja Zviedrija. Turpinājumā 2007. gadā Lietuva izcīnīja bronzas godalgas, bet pirms diviem gadiem finālā piekāpās Francijai, ierindojoties otrajā vietā. Kopā Lietuva Eiropas meistarsacīkstēs triumfējusi trīs reizes, tiesa, divas no tām bija pirms vairāk nekā 70 gadiem.

«Apsveicu jūs visus ar šo uzvaru - ar izcīnītām sudraba godalgām un kvalificēšanos Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm,» stāstīja Lietuvas galvenais treneris Jons Kazalausks. «Tikai žēl, ka šo uzvaru izcīnījām piektdien pusfinālā pret Serbiju, nevis finālā pret Spāniju. Taču ko darīt, ja ir dienas, kad nekas nesanāk?»

Latvija šajā Eiropas čempionātā ierindojās astotajā vietā. Tā spēlē par septīto vietu, kas bija izšķirošais mačs par dalību Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, ar 70:97 zaudēja Čehijas basketbolistiem. Tiesa, Latvijai vēl paliek cerības piedalīties šajās atlases sacensībās, ja kāds no trim atlases turnīriem notiks valstī, kas izcīnīja 3.-7. vietu Eiropas čempionātā.

Astotā vieta Eiropas čempionātā ir atkārtots Latvijas izlases labākais rezultāts pēc neatkarības atjaunošanas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu