«Ventspilij» jauns pretinieks FIBA Eiropas kausā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: bkventspils.lv

Basketbola klubs «Ventspils» 27. oktobrī sāks sacensības FIBA Eiropas kausā, kurā bija paredzēts pirmo spēli aizvadīt savā laukumā pret Rumānijas klubu BC «Timisoara». Tomēr rumāņiem finansiālu apsvērumu dēļ nācās atteikties no dalības turnīrā, un viņu vietu ieņems Slovēnijas komanda «Helios Suns Domzale», kuru vada ventspilniekiem labi zināmais treneris Gašpers Okorns, vēsta Latvijas vicečempionu mājas lapa.

Slovēņu klubs ir dibināts tālajā 1949. gadā. Kopš 1992. gada ar mainīgām sekmēm piedalās Slovēnijas vietējā čempionāta augstākajā divīzijā. Par Slovēnijas čempiona titulu nācies cīnīties vairākkārt, tomēr tikai 2007. gadā to izdevies izcīnīt. Pagājušajā sezonā Slovēnijas čempionātā «Helios Suns Domzale» izcīnīja tikai 7. vietu.

Šajā gadā «Helios Suns Domzale» bez vietējā čempionāta piedalās arī Slovēnijas čempionāta kausā, kā arī «Sixt Alpe Adria kausā».

Kā uzsver «Helios Suns Domzale» galvenais treneris Okorns, būs nepieciešams sabalansēt spēļu grafiku un spēku, lai, spēlējot vairākos turnīros, komanda neiekristu bedrē. Okorns piebilda, ka visas trīs pretinieces FIBA Eiropas kausā ļoti labi pazīst un jau tagad zina, ka cīņas nebūs vieglas. Tomēr komandas mērķis ir kvalificēties turnīra 2. kārtai.

Savukārt komandas kapteinis Žeļiko Zagoracs uzsver, ka neviena no kausa pretinieku komandām nav neuzvarama. «Mēs esam ambicioza un talantīga komanda, mēs pierādīsim, ka mūsu dalība šajā turnīrā ir vērā ņemama. Šobrīd visa komanda ļoti priecājas par iespēju šajā turnīrā piedalīties,» tā komandas kapteinis Zagoracs.

BK «Ventspils» savu pirmo spēli FIBA Eiropas kausā aizvadīs 27. oktobrī plkst. 19:00, savā laukumā tiekoties ar Slovēnijas klubu «Helios Suns Domzale».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu