«VEF Rīga» nepārliecinošā mačā piekāpjas «Jeņisej»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mikus Kļaviņš, VEF Riga

Latvijas čempionvienība basketbolā «VEF Rīga» savā sezonas otrajā VTB Vienotās līgas mačā ceturtdien savā laukumā ar rezultātu 71:73 (15:14, 18:20, 20:20, 18:19) piekāpās Krasnojarskas «Jeņisej» vienībai.

Līdz ar to «VEF Rīga» zaudējusi visās trijās šosezon aizvadītajās spēlēs.

Pirmie punkti mačā tika gūti vien trešās minūtes izskaņā, un viss pirmais puslaiks aizritēja ļoti rudenīgā spēlē. Pēc pirmās ceturtdaļas «VEF Rīga» atradās vadībā ar 15:14, bet otrajā lielākoties vadībā turējās «Jeņisej», tomēr tālāk par pieciem punktiem (22:27) Latvijas vicečempioni pretiniekus nepalaida. Pēc pirmā puslaika «VEF Rīga» zaudēja ar 33:34.

Visu trešo ceturtdaļu vadībā atradās «Jeņisej» komanda, divreiz iegūstot arī septiņu punktu pārsvaru, bet tās izskaņā «VEF Rīga» atkal bija pietuvojusies vien līdz punkta deficītam - 53:54. Kaut ilgstoši pēc visiem «VEF Rīga» rezultativitātes uzplaiksnījumiem tāpat atbildēja arī «Jeņisej», ceturtās ceturtdaļas sākumā mājinieki iemeta trīs tālmetienus pēc kārtas, kas pēc Kītona Nenkivila raidījuma ļāva iegūt vadību ar 62:61.

Vadību gan «VEF Rīga» saglabāja vien īsu brīdi un pēdējās minūtes ievadā atradās iedzinējos ar 71:73. 15 sekundes pirms pamatlaika beigām «VEF Rīga» pie šāda rezultāta devās uzbrukumā, tomēr Kvina Makdauela un Mareka Mejere metieni bija neprecīzi, Latvijas čempioniem piedzīvojot zaudējumu.

Rezultatīvākais «VEF Rīga» sastāvā ar 15 punktiem un septiņām bumbām zem groziem bija Nenkivils, bet pa 13 punktiem sameta spānis Gilje Ruvio un zviedrs Ludvigs Hākansons.

Tikmēr «Jeņisej» komandā ar 18 punktiem, septiņām rezultatīvām piespēlēm un sešām bumbām zem groziem izcēlās amerikānis Deivids Kenedijs.

Kopumā līdz šim «VEF Rīga» un «Jeņisej» bija tikušās četras reizes, no kurām trīs reizes pārāki bijuši rīdzinieki. Divas no savstarpējām spēlēm notika pērn, un abās uzvaru guva Latvijas klubs.

Arī šosezon VTB Vienotajā līgā sacenšas 16 komandas, kas bez dalījuma apakšgrupās aizvadīs divu apļu turnīru. Turnīrā debiju piedzīvos Gruzijas klubs Tbilisi «Vita», kas aizstās finansiālās grūtībās nonākušo Samāras «Krasnije kriļja» no Krievijas.

Kā pirms sezonas sākuma pavēstīja «VEF Rīga» valdes priekšsēdētājs Māris Martinsons, kluba budžets šajā sezonā ir mazāks nekā iepriekš, kopā veidojot 1,4-1,5 miljonus eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu