«VEF Rīga» leģionārs Hākansons: Vēlos būt komandas līderis

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas čempionvienības basketbolā «VEF Rīga» zviedru leģionārs Ludvigs Hākansons, neskatoties uz savu vecumu - viņam ir tikai 19 gadi, vēlas būt šīs vienības līderis, žurnālistiem pēc ceturtdien aizvadītā VTB Vienotās līgas mača pauda pats spēlētājs.

Kā ziņots, «VEF Rīga» ceturtdien VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 71:73 zaudēja Krievijas klubam Krasnojarskas «Jeņisej». Līdz ar to rīdzinieki zaudējuši visās trijās šosezon aizvadītajās spēlēs.

«Mačā pret «Jeņisej» mums nebija pietiekami daudz enerģijas, lai gan tieši tā nosaka mūsu spēles stilu. Mums bija labi brīži, taču ar to nepietika. Nezinu, kur enerģija bija palikusi, taču tās noteikti bija vairāk iepriekšējā spēlē pret «Ņižņij Novgorod». Varbūt tāpēc, ka todien arēnā bija vairāk cilvēku. Tomēr mums tā ir jāatrod pašiem,» uzskata Hākansons. «Mums jāuzlabo spēle visos aspektos. Jaunajā sezonā esam nospēlējuši trīs spēles, šobrīd mums ir tikai ceļa sākums. Domāju, pret «Ņižņij Novgorod» spēlējām labāk, lai gan arī pretinieki bija spēcīgāki nekā «Jeņisej». Šādus mačus kā pret Krasnojarsku nedrīkstam zaudēt.»

Līdz šim Hākansons bijis starp «VEF Rīga» rezultatīvākajiem spēlētājiem, turklāt arī ceturtdien pret «Jeņisej» guva 13 punktus.

«Savu sniegumu grūti komentēt, prāts būtu daudz priecīgāks, ja mēs šos divus VTB Vienotās līgas mačus būtu uzvarējuši. Protams, pie spēlēšanas tieku daudz,» pauda 19 gadus vecais zviedrs, kurš «VEF Rīga» sastāvā spēlē, jo ir izīrēts no Spānijas granda «Barcelona». «Pievienošanās «VEF Rīga» komandai bija visu pušu kopējs lēmums. Iepriekšējā sezonā «Barcelona» sastāvā visas sezonas garumā nospēlēju 30 minūtes, tāpēc jutu, ka man ir jādodas uz citu vienību, kas spēlē labā līgā. To gribēja arī Barselonas klubs, kas vēlējās noskaidrot, vai varu spēlēt šādā līmenī, arī mans aģents ieteica izraudzīties citu komandu.»

Hākansons uzskata, ka pievienošanās «VEF Rīga» bija labākais lēmums, ņemot vērā arī to, ka komanda spēlē Vienotajā līgā un tās treneris ir spāņu speciālists Karloss Frade.

«Pirms tam Fradi nezināju, taču viņš ir treneris no Spānijas ar labu reputāciju. Viņam padodas jauno spēlētāju audzināšana, un Frade ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc tagad esmu Rīgā. «VEF Rīga» spēlētais basketbols ir kaut kas līdzīgs Spānijā piekoptajam, turklāt arī mūsu treneris ir no šīs valsts,» izteicās Hākansons.

«Vēlos būt šīs vienības līderis. Vienmēr komandā daudz runāju. Mani neinteresē, ka man ir tikai 19 gadi, cenšos pieņemt pareizos lēmumus,» sacīja talantīgais zviedrs. «Man patīk «VEF Rīga» - personāls un komandas biedri pret mani izturas tiešām labi. Tiesa, mums ir jāsāk uzvarēt, jo pagaidām esam cietuši trīs zaudējumus pēc kārtas.»

Hākansons norādīja, ka viņu īpaši nebaida Vienotās līgas pārlidojumi un Krievija, jo visam pamatā ir basketbols. «Neesmu pārāk daudz bijis Krievijā, taču mani neinteresē, ja ārā ir -20 grādi vai Spānijas saule, mums ir jāspēlē basketbols. Pagaidām no Rīgas neesmu redzējis diez ko daudz, bet iepriekšējā nedēļas nogalē šeit viesojās mani vecāki. Tā bija pirmā reize, kad vairāk apskatīju pilsētu - devāmies pastaigā, ieturējām maltīti labos restorānos. Man šeit patīk, Rīga ir jauka pilsēta.»

Kā zināms, Vienotās līgas sezonu rīdzinieki sāka svētdien ar zaudējumu 75:87 sava bijušā spēlētāja Kaspara Bērziņa pārstāvētajai Krievijas komandai «Ņižņij Novgorod», ko trenē latviešu speciālisti Ainars Bagatskis un Artūrs Štālbergs. Savukārt «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmajā mačā čempioniem ar 75:79 nācās piekāpties «Valmiera»/ORDO komandai.

Arī šosezon VTB Vienotajā līgā sacenšas 16 komandas, kas bez dalījuma apakšgrupās aizvadīs divu apļu turnīru. Turnīrā debiju piedzīvo Gruzijas klubs Tbilisi «Vita», kas aizstāj finansiālās grūtībās nonākušo Samāras «Krasnije kriļja» no Krievijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu