BK «Ventspils» nodrošina pirmo vietu Eiropas kausa apakšgrupā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas vicečempione basketbolā «Ventspils» jaunizveidotā FIBA Eiropas kausa apakšgrupu turnīra piektajā mačā otrdien ar 86:67 (23:18, 22:21, 18:8, 23:20) uzvarēja latvieša Laura Blaua pārstāvēto Lietuvas komandu Pasvāles «Pieno žvaigzdes», nodrošinot pirmo vietu grupā.

(Papildināts viss teksts.)

«Ventspils» sastāvā 12 punktus iemeta Māris Gulbis, bet desmit pievienoja Alans Viginss, Andrejs Šeļakovs un pieredzējušais Kristaps Janičenoks, kuram arī desmit rezultatīvas piespēles.

Tikmēr «Pieno žvaigzdes» sastāvā Blaus 20 minūtēs un četrās sekundēs izcēlās ar četriem punktiem, realizējot vienu no trim divpunktu metieniem un divus no trim soda metieniem, un trim atlēkušajām bumbām. Tāpat latvieša rēķinā divas kļūdas, viens bloķēts metiens, divas piezīmes un divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi.

Mājinieki jau no pirmajām minūtēm spēlēja rezultatīvāku basketbolu, izvirzoties vadībā. Otrās ceturtdaļas sākumā «Pieno žvaigzdes» basketbolisti mazliet pietuvojās ventspilniekiem (21:23), taču līdz puslaika beigām «Ventspils» spēlētāji atjaunoja sešu punktu pārsvaru, spēles pirmo daļu noslēdzot ar 45:39.

Lai gan otro puslaiku ventspilnieki nesāka pārāk sekmīgi, kas viesiem ļāva pietuvoties līdz 44:47, Latvijas vicečempioni pēc tam veica 12:0 izrāvienu un panāca jau 59:44. Cīņas turpinājumā «Pieno žvaigzdes» basketbolistiem tā arī neizdevās lauzt cīņas gaitu, taču otrā puslaika turpinājumā «Ventspils» vienībai savu pārsvaru vēl vairāk palielināt īsti neizdevās. Tiesa, pēdējās minūtēs mājinieki spēja panākt jau 24 punktu handikapu (84:60), kas nozīmēja pārliecinošu uzvaru.

Tikmēr otrā šīs apakšgrupas mačā Slovēnijas vienība Domžales «Helios Suns», ko vada ventspilniekiem labi zināmais Gašpers Okorns, izbraukumā ar 97:86 (15:27, 20:13, 26:24, 22:17, 14:3) pagarinājumā pārspēja Polijas vienību Zgoželecas «PGE Turow».

I apakšgrupas līdere ar piecām uzvarām piecos mačos ir «Ventspils» komanda, turklāt jau priekšlaicīgi nodrošinājusi pirmo pozīciju. Pa divām uzvarām četros mačos guvuši Lietuvas un Polijas klubi, bet «Helios Suns» basketbolisti tikuši pie viena panākuma.

Sākumā viens no ventspilnieku pretiniekiem bija Rumānijas klubs «Timisoara», taču tas finansiālu apsvērumu dēļ oktobra sākumā atsauca dalību turnīrā, bet rumāņu komandas vietā nāca «Helios Suns» vienība.

Pēdējā pirmā posma FIBA Eiropas kausa spēlē «Ventspils» savā laukumā tiksies ar «PGE Turow», kas savukārt otrdien cīnās pret «Helios Suns».

Eirokausos šis ir «Pieno žvaigzdes» debijas gads.

Jaunajā turnīrā piedalās 56 komandas no visas Eiropas, kas sadalītas divās konferencēs. Katrā konferencē izveidotas septiņas apakšgrupas ar četrām komandām, kas aizvadīs divu apļu turnīru. Pēc tā katru grupu pirmo divu vietu ieguvējas un četras no 14 labākajām trešajām komandām iekļūs turnīra 1/16 finālā.

Sacensību finālčetrinieka turnīrs plānots 2016.gadā no 29.aprīļa līdz 1.maijam.

Jau gandrīz 15 gadus Eiropas basketbola divus spēcīgākos turnīrus organizē Eiropas Basketbola līgu savienība (ULEB), tomēr šovasar šajā hierarhijā radās neskaidrība, jo salīdzinoši negaidīti nopietnas pretenzijas uz konkurentu vājināšanu izvirzījusi Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļas («FIBA Europe»), kas izveidoja FIBA Eiropas kausu un cer nokļūt arī starp ULEB Eirolīgas organizatoriem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu