«Jelgavas» basketbolisti sagādā otro LBL zaudējumu «Valmiera»/ORDO vienībai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Vaivads (BK "Valmiera")

Negaidītu zaudējumu «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē sestdien piedzīvoja «Valmiera»/ORDO komanda, kas ar 85:98 (16:17, 19:27, 18:24, 32:30) izbraukumā piekāpās «Jelgavai», ciešot otro neveiksmi turnīrā šosezon.

Pēc līdzīgas pirmās ceturtdaļas, otrajā un trešajā spēles daļā jelgavnieki ieguva drošu vadību, ko ceturtajā ceturtdaļā pārliecinoši noturēja.

Uzvarētājiem lielisku sniegumu nodemonstrēja Kristaps Gludītis, kurš sameta 33 punktus, ar 18 punktiem izcēlās Kristaps Pļavnieks, bet 14 punktus guva Agnis Čavars.

Savukārt «Valmiera»/ORDO rindās ar 18 punktiem atzīmējās Dāvis Rozītis.

Kopumā šis «Valmiera»/ORDO komandai bija trešais zaudējums šosezon, jo vēl viena neveiksme ciesta «Triobet» Baltijas Basketbola līgas (BBL) turnīrā.

Tikmēr ļoti pārliecinošu uzvaru sestdien izcīnīja valsts vicečempioni «Ventspils», kas ar 107:67 (31:16, 32:19, 13:15, 31:17) izbraukumā pieveica šosezon neveiksmīgu sniegumu rādošo «Barons»/LDz komandu.

Uzvarētājiem ar 27 punktiem izcēlās amerikāņu aizsargs Demjers Pitss, kuram ar 21 punktu piebalsoja tautietis Kvameins Mičels, bet 16 punktus iemeta Artjoms Butjankovs.

Tikmēr «Barons»/LDz sastāvā rezultatīvākais ar 11 punktiem bija amerikānis Malkolms Rets.

Kā ziņots, citā spēlē amerikānis Tailers Larsons sestdien guva 31 punktu, palīdzot «Jēkabpils» komandai ar 83:73 (19:21, 20:19, 23:15, 21:18) savā laukumā apspēlēt «Valka»/«Valga» vienību. Tāpat uzvaras izcīnīja arī «Liepāja»/«Triobet» un «Jūrmala»/«Fēnikss» komandas.

Vissaspringtāk ritēja tieši mačs Jēkabpilī, tomēr trešajā ceturtdaļā mājinieki lēnām ieguva pārsvaru un pēdējās minūtēs šaubas par uzvarētāju vairs nebija.

«Jēkabpils» rindās Larsons ne tikai sameta 31 punktu, bet arī izcīnīja deviņas bumbas zem groziem, kā arī izprovocēja sešus pārkāpumus un pārtvēra piecas piezīmes.

Vēl uzvarētājiem 13 punktus iemeta lietuvietis Modests Kumpis, bet 12 punktus un deviņas atlēkušās bumbas pievienoja viņa tautietis Ronalds Rutkausks.

«Šodien uzvarēja komandas gars. Mēs daudz par to esam runājuši - par cīņas garu, par attiecībām, lai komanda zina, ka blakus ir spēlētājs, kurš piedos tavas kļūdas, kurš tavā vietā kaut ko izdarīs, kurš cīnīsies,» pēc dueļa izteicās «Jēkabpils» galvenais treneris Igors Miglinieks. «Katrā spēlē mums var būt cits līderis, mums pietiek tādu spēlētāju, bet svarīgi, lai komandai ir spēcīgs gars.»

Drošu uzvaru guva «Liepāja»/«Triobet» spēlētāji, kas izbraukumā ar 92:53 (24:8, 20:16, 29:18, 19:12) sagrāva «Ogre»/«Kumho Tyre» vienību.

Šeit liepājniekiem ar 21 punktu atzīmējās Arnolds Helmanis, bet 21 punktu sameta Gints Antrops.

Savukārt ogrēniešiem ar 16 punktiem izcēlās amerikānis Evens Kellijs.

Tikmēr mačā starp divām kopvērtējuma lejasgala komandām «Jūrmala»/«Fēnikss» savā laukumā ar 91:76 (21:20, 26:15, 18:16, 26:15) uzveica «Latvijas Universitātes» (LU) spēlētājus.

Jūrmalniekiem 16 punktus iemeta Ivars Rihards Žvīgurs, bet pa 11 punktiem guva Iļja Gromovs un Endrū Šmits, kuram arī deviņas bumbas zem groziem.

Savukārt LU rindās lielisku sniegumu nodemonstrēja 27 punktus guvušais Renārs Magone.

LBL kopvērtējumā vienvadību ar desmit uzvarām 11 spēlēs pārņēmusi «Ventspils», bet «Valmiera»/ORDO un «Liepāja»/«Triobet» vienībām tagad ir pa deviņām uzvarām 11 spēlēs. Savukārt čempione «VEF Rīga» ar četrām uzvarām piecās cīņās atrodama ceturtajā vietā.

Piektā ar trim uzvarām sešās spēlēs ir «Valka»/«Valga» komanda, tai ar piecām uzvarām 11 mačos seko «Jelgava», bet pie četriem panākumiem 11 cīņās tikusi «Jēkabpils».

Trīs uzvaras deviņās spēlēs ir «Jūrmala»/«Fēnikss» komandai, kamēr pie trim panākumiem attiecīgi desmit un 12 mačos tikušas «Ogre»/«Kumho Tyre» un «Barons»/LDz vienības. Savukārt «Latvijas Universitāte» izcīnījusi vienu uzvaru 11 spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu