«VEF Rīga» ar 30 punktu pārsvaru uzvar VTB pastarīti «Vita»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas čempionvienība basketbolā «VEF Rīga» VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta spēlē svētdien izbraukumā ar 99:69 (18:21, 28:18, 24:12, 29:18) uzvarēja līgas pastarīti Tbilisi «Vita» no Gruzijas.

«VEF Rīga» sastāvā 17 punktus iemeta Mārtiņš Meiers, bet 15 pievienoja Jānis Bērziņš. Tikmēr pa 11 punktiem guva Mareks Mejeris un meksikānis Fransisko Kruss.

Šo dueli veiksmīgāk iesāka «Vita» basketbolisti, izvirzoties vadībā ar 8:0, bet pēc tam panākot arī 19:9. Tiesa, pamazām rīdzinieki atguvās, pirmās ceturtdaļas beigās veicot izrāvienu un noslēdzot šo mača nogriezni ar trīs punktu deficītu (18:21). Puslaika turpinājumā «VEF Rīga» turpināja spēlēt gana sekmīgi un pārņēma vadību, un pirmās 20 minūtes noslēdza sev par labu ar 46:39.

Otro puslaiku rīdzinieki sāka veiksmīgi, palielinot savu pārsvaru virs desmit punktiem, bet noslēdzošās ceturtdaļas ievadā Meiers panāca jau 72:51. Pēcāk Latvijas čempioniem savu pārsvaru izdevās palielināt vēl vairāk, kas arī tika noturēts, Rīgas klubam tiekot pie trešās uzvaras šajā turnīrā.

Šī sezona «VEF Rīga» komandai ir neveiksmīga, un nu desmit Vienotās līgas spēlēs gūtas tikai trīs uzvaras. Kārtējā sāpīgā neveiksme tika ciesta pirmdien aizvadītajā iepriekšējā cīņā, kad «VEF Rīga» pirmajā puslaikā sasniedza pat 21 punkta pārsvaru, tomēr noslēgumā ar 82:83 piedzīvoja zaudējumu Somijas vienībai Loimā «Nilan Bisons».

Vienotās līgas kopvērtējumā pašlaik «VEF Rīga» ar trim uzvarām desmit spēles ieņem 13.vietu 16 komandu konkurencē, bet «Vita» ir pēdējā.

Arī šosezon VTB Vienotajā līgā sacenšas 16 komandas, kas bez dalījuma apakšgrupās aizvadīs divu apļu turnīru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu