Bertānam lielisks sniegums pret vareno Madrides «Real»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latviešu basketbolists Dairis Bertāns svētdien guva 21 punktu Spānijas augstākās līgas (ACB) regulārā čempionāta mačā, taču viņa pārstāvētā Bilbao «Dominion» piedzīvoja zaudējumu pret ULEB Eirolīgas čempioni Madrides «Real».

Bilbao klubs savā laukumā cieta neveiksmi ar 92:99 (23:17, 23:21, 19:17, 27:34).

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 20 minūtes un 12 sekundes, grozā raidot sešus no septiņiem tālmetieniem un trīs no četriem soda metieniem. Tāpat latvieša rēķinā trīs rezultatīvas piespēles, četras piezīmes un viens izprovocēts noteikumu pārkāpums, kas ļāva tikt pie 20 efektivitātes punktiem.

Latvijas izlases basketbolists bija šā mača rezultatīvākais spēlētājs.

Lai gan šo maču labāk iesāka Bilbao komanda, otrajā ceturksnī Madrides klubs pārņēma iniciatīvu, pirmo spēles pusi noslēdzot ar divu punktu handikapu - 48:46. Abas vienības visu otro puslaiku aizvadīja spraigā cīņā, tomēr izšķirošajā minūtēs «Real» spēja panākt 92:85. Izšķirošajos brīžos iniciatīvu centās uzņemties arī Bertāns, taču viņam neizdevās glābt komandu no zaudējuma.

Latviešu basketbolista Rolanda Šmita pārstāvētā Fuenlavradas «Montakit» svētdien izbraukumā ar 65:76 (13:21, 18:16, 15:19, 19:20) piekāpās šī sporta veida grandam Barselonas «Lassa».

Šmits šajā mačā laukumā pavadīja deviņas minūtes un sešas sekundes, kā laikā guva četrus punktus. Latvietis realizēja vienīgo tālmetienu un vienu no diviem soda metieniem, bet netrāpīja vienīgo divpunktu metienu. Tāpat Šmita kontā trīs atlēkušās bumbas, četras personiskās piezīmes un viens izprovocēts pārkāpums.

Spānijas čempionātā līderpozīciju dala tieši «Lassa» vienība, Madrides «Real» un Vitorijas «Laboral Kutxa», kuras sastāvā ir arī pašlaik traumētais Dāvis Bertāns, visām komandām svinot septiņas uzvaras astoņās cīņās.

Tikmēr Anžeja Pasečņika pārstāvētā Grankanārijas «Herbalife» vienība ar pieciem panākumiem septiņos mačos ieņem ceturto vietu, bet «Dominion» ar četriem panākumiem astoņās cīņās ir devītā.

Savukārt «Montakit» ar trim uzvarām ir 11.pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu