Porziņģis statistikas ailēs starp labākajiem NBA debitantiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latviešu talants Kristaps Porziņģis aizvadījis pirmo pilno mēnesi Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), bet pēc tā viņš ir līgas trešais rezultatīvākais debitants.

Pašlaik 20 gadus vecais Porziņģis, kurš pārstāv Ņujorkas «Knicks» komandu, šosezon aizvadītajās 18 spēlēs vidēji iemetis 13,7 punktus. Vairāk ir vien šā gada drafta trešajam numuram Džahlilam Okaforam no Filadelfijas «76ers» (17,5) un ar pirmo numuru izraudzītajam Karlam Taunsam no Minesotas «Timberwolves» (14,4).

Savukārt drafta otrais numurs D'Endželo Rasels, kuru izraudzījās Losandželosas «Lakers», pēc pirmā mēneša vidēji mačā guvis 10,4 punktus, kas ir piektais rādītājs starp visiem debitantiem.

Tikmēr cīņā par atlēkušajām bumbām latvietis ar 9,3 bumbām ir otrais aiz jau pieminētā Taunsa (9,3), bet trešais ar 8,4 atlēkušajām bumbām ir Okafors.

Zīmīgi, ka visas līgas ietvaros Porziņģis ir 15.labākais cīnītājs par atlēkušajām bumbām, turklāt tikpat iespējis arī Jons Valančūns no Lietuvas, kurš pārstāv Toronto «Raptors». Pirmajā pozīcijā ar iespaidīgām 17,2 bumbām atrodas «Pistons» basketbolists Andrē Dramonds.

Porziņģis šosezon jau astoņas reizes izcēlās ar divciparu skaitļiem divos statistikas rādītājos jeb «double-double». Šajā aspektā viņš ar Taunsu ir dalītā pirmajā vietā starp debitantiem, bet visā līgā šie basketbolisti dala sesto pozīciju.

Pirmajā mēnesī Porziņģis sevi ir pierādījis kā labu aizsardzības spēlētāju - vidēji mačā viņš bloķējis 1,89 metienus, kas ir otrais labākais sniegums starp debitantiem. Vairāk bloku mačā uzliek vien Taunss - 2,18. Visā līgā Latvijas basketbolists bloķētajos metienos ir devītajā vietā.

Līdz šim Porziņģis bijis nestabils metienos no spēles, tos realizējot ar ne pārāk augstu procentu. 18 maču laikā latvietis realizējis 42,5% metienu no spēles, kas starp debitantiem ir tikai devītais rādītājs, bet pirmais ar 59,7% ir Villijs Koulijs-Steins, kurš gan bumbu metis tikai 62 reizes, kamēr Latvijas basketbolists - 212, iemezdams 90 gadījumos. Savukārt tālmetienus Porziņģis realizē ar 30% precizitāti (15 no 50), kas ir septītais rādītājs starp NBA debitantiem. Tiesa, tikai viens basketbolists (Rasels) no priekšā esošajiem izmetis vairāk trīspunktnieku nekā latvietis.

Porziņģis šo 18 spēļu laikā sevi ir pierādījis kā prasmīgu soda metienu veicēju, kas atspoguļojas arī statistikas datos, jo pa šo laiku viņš no soda līnijas ir iemetis 51 no 62 raidījumiem, kas ir 82,3%. Tas talantīgajam latvietim šajā rādītājā ļauj būt trešajā vietā, atpaliekot vien no Taunsa (86,7%) un sava komandas biedra Džeriana Grānta (84,6%).

Lai gan pirmajā mēnesī Porziņģis izkarojis «Knicks» galvenā trenera Dereka Fišera uzticību un tiek pie gana liela spēles laika, latvietis vidēji nospēlētajās minūtēs starp līgas debitantiem ir ceturtais. Visvairāk pie spēles laika tiek Okafors, kurš vidēji mačā nospēlē 33 minūtes, kamēr otrais ar 30,2 minūtēm ir Denveras «Nuggets» jaunieguvums Emanuels Mudiejs, kurš draftā tika izvēlēts ar septīto numuru. Pie gana daudz minūtēm (28,8) ik mačā ticis drafta desmitais numurs Džastiss Vinslovs no Maiami «Heat», kamēr Porziņģis ar tieši 28 minūtēm spēlē ir ceturtais. Tikmēr drafta pirmais numurs Taunss vidēji nospēlē 27,8 minūtes, un šajā rādītājā starp pirmgadniekiem viņš ir piektais.

Tiesa, Okafors spēlē līgas vājākajā komandā «76ers», kas cietusi zaudējumus visās 18 šīs sezonas spēlēs, tāpēc drafta trešais numurs kļuvis par vienības līderi un tiek pie liela spēles laika. Tāpat šis spēlētājs iekūlies jau pāris skandālos ārpus laukuma, jo pagājušajā nedēļā viņš Bostonā, būdams alkohola reibumā, pēc naktskluba apmeklējuma iekūlies kautiņā, bet vēl pirms pāris nedēļām viņš pieķerts pamatīgā ātruma pārsniegšanā.

Tikmēr vairāki NBA apskatnieki uzsver, ka Porziņģis tikpat labi varētu būt šīs sezonas līgas labākais debitants, jo latvietim izdevies izkarot līdera cienīgu lomu stabilā komandā, kas cīnās par vietu izslēgšanas spēlēs. Tikmēr vairums vadošo pirmgadnieku spēlē klubos, kam kvalificēties «play-off» nav lielu izredžu.

«Knicks» komanda šobrīd ar astoņām uzvarām 18 spēlēs atrodas Austrumu konferences 11.vietā, no izslēgšanas spēļu zonas atpaliekot tikai par viena panākuma tiesu. Savukārt «76ers» ar 18 zaudējumiem ir pārliecinoši vājākā visā līgā, kamēr drafta pirmā numura Taunsa pārstāvētā «Timberwolves» ar astoņiem panākumiem 17 mačos ir devītā Rietumu konferencē. Tikmēr «Lakers», ko pārstāv drafta otrais numurs Rasels, ar tikai divām uzvarām 16 spēlēs ir pēdējā vietā Rietumos.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu