Bērziņa «double-double» palīdz «Ņižņij Novgorod» uzvarēt Eiropas kausa spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latviešu basketbolists Kaspars Bērziņš otrdien guva 12 punktus un izcīnīja 13 bumbas zem groziem ULEB Eiropas kausa spēlē, palīdzot «Ņižņij Novgorod» vienībai, ko trenē Ainars Bagatskis, Artūrs Štālbergs un Oskars Ernšteins, ar 86:79 (19:25, 25:27, 19:11, 23:16) savā laukumā apspēlēt Grieķijas komandu Atēnu AEK.

Bērziņš laukumā pavadīja 24 minūtes un 25 sekundes, realizējot trīs no četriem divpunktu metieniem, vienu no pieciem tālmetieniem un trīs no četriem soda metieniem.

Tāpat Bērziņa kontā 13 atlēkušās bumbas un «double-double» otrajā ULEB Eiropas kausa spēlē pēc kārtas. Vēl viņam trīs noteikumu pārkāpumi un trīs izprovocētas piezīmes, kas deva 19 efektivitātes koeficienta punktus un ļāva dalīt komandas vērtīgākā spēlētāja godu.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 21 punktu bija Viktors Rads.

Šajā mačā gan «Ņižņij Novgorod» komandai būtu bijis vēlams uzvarēt ar vismaz 18 punktu pārsvaru, jo pirmajā aplī tiešajai kopvērtējuma konkurentei AEK tika zaudēts ar 70:87.

Līdz ar to F apakšgrupā pašlaik līdere ar sešām uzvarām septiņās spēlēs ir Turcijas komanda Stambulas «Galatasaray Odeabank», kas jau kvalificējusies otrajam posmam. Tai ar pieciem panākumiem astoņās spēlēs seko «Ņižņij Novgorod», pie četrām uzvarām septiņās cīņās tikusi Klaipēdas «Neptunas» no Lietuvas, bet AEK ar četriem panākumiem astoņās cīņās ir ceturtā.

Grupu turnīrā 36 komandas sadalītas sešās apakšgrupās, pa sešām komandām katrā, kas izspēlēs divu apļu turnīru. Pirms izlozes komandas, balstoties uz ģeogrāfisko principu, bija sadalītas divās apakšgrupās.

Sacensību otro posmu sasniegs četras katras grupas labākās komandas, kurām pievienosies astoņas vienības, kas nepārvarēs ULEB Eirolīgas sacensību pirmo posmu. Šīs 32 komandas tiks sadalītas astoņās grupās, pa četrām vienībām katrā, kas izspēlēs divu apļu turnīru.

Otro posmu pārvarēs katras grupas divas labākās komandas, kas pēc tam izspēlēs astotdaļfinālu, ceturtdaļfinālu, pusfinālu un finālu. Izslēgšanas turnīrā visās fāzēs uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā. Sacensību uzvarētāji kvalificēsies 2016./2017.gada ULEB Eirolīgas turnīram.

Aizvadītajā sezonā ULEB kausa izcīņā triumfēja Maskavas apgabala «Himki», kuru trenēja Latvijā labi zināmais Lietuvas speciālists Rims Kurtinaitis.

Kā zināms, šosezon pirmoreiz kopš 2002./2003.gada sezonas Latvija nav pārstāvēta Eiropas otrajā spēcīgākajā basketbola turnīrā. Dalība Eiropas kausā pienācās Latvijas čempionvienībai «VEF Rīga», tomēr tā jau vasaras sākumā pavēstīja, ka šosezon šajā turnīrā nepiedalīsies. Tāpat rīdzinieku vietu neaizņēma arī Latvijas vicečempione «Ventspils».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu