Timma ar 17 punktiem palīdz «Zeņit» sasniegt ULEB Eiropas kausa astotdaļfinālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Latviešu basketbolisti Dairis Bertāns, Jānis Timma un Ronalds Zaķis trešdien izcēlās ar rezultatīvu sniegumu ULEB Eiropas kausa otrā posma piektās kārtas spēlēs, palīdzot savām pārstāvētajām komandām izcīnīt uzvaras.

(Papildināts viss teksts.)

Bertāns guva 18 punktus, bet viņa pārstāvētā Spānijas vienība Bilbao «Dominion» savā laukumā ar 83:65 (16:11, 27:18,15:20, 25:16) uzveica Vācijas klubu Ulmas «Ratiopharm».

Bertāns šajā mačā laukumā bija 28 minūtes un trīs sekundes, kuru laikā realizēja četrus no septiņiem tālmetieniem, vienīgo divpunktu metienu un visus četrus soda metienus. Tāpat viņam viena pārtverta bumba, divas piespēles, viena piezīme un četri izprovocēti pārkāpumi, kas deva 21 efektivitātes punktu.

Bertāns jau pirmajā puslaikā pamanījās gūt 16 punktus, turklāt iemest četrus no četriem tālmetieniem.

Ar 18 punktiem latvietis bija rezultatīvākais savā komandā, bet pretinieku rindās ar desmit punktiem izcēlās Pjerrija Henrijs.

Ar trim uzvarām piecās spēlēs «Dominion» pagaidām ir trešā G apakšgrupā, bet otrā ar tādu pašu bilanci ir Turcijas komanda Bandirmas «Banvit». Izšķirošajā sestajā mačā «Dominion» tiksies tieši ar «Banvit», kam otrā posma otrajā mačā piekāpās ar 76:85.

Tikmēr Jānis Timma trešdien guva 17 punktus, palīdzot viņa un vēl viena latvieša Kaspara Bērziņa pārstāvētajai Sanktpēterburgas «Zeņit» gūt uzvaru ULEB Eiropas kausa otrās kārtas piektajā spēlē, pateicoties kam Krievijas klubs sasniedza turnīra astotdaļfinālu.

«Zeņit» savā laukumā ar 79:72 (20:26, 24:13, 24:22, 11:11) pārspēja Itālijas komandu Venēcijas «Umana Reyer».

Timma šajā mačā laukumā bija 34 minūtes un astoņas sekundes, kuru laikā iemeta piecus no septiņiem divpunktu metieniem, divus no septiņiem tālmetieniem un vienu no diviem divpunktu metieniem. Tāpat viņam piecas atlēkušās bumbas, piecas rezultatīvas piespēles, trīs pārtvertas bumbas, divas kļūdas, trīs piezīmes un trīs izprovocēti pārkāpumi, kas ļāva tikt pie 19 efektivitātes punktiem.

Ar 17 punktiem latvietis bija rezultatīvākais savā komandā, bet pretinieku rindās ar 16 punktiem izcēlās Džošs Ouens.

Tikmēr Bērziņš, kurš sezonu iesāka Latvijas izlases galvenā trenera Ainara Bagatska vadītajā «Ņižņij Novgorod», bet Timmas pārstāvētajam klubam pievienojās pirms divām nedēļām, pagaidām turnīra otrajam posmam nav pieteikts.

Ar četrām uzvarām piecās spēlēs «Zeņit» nodrošinājusi pirmo vietu L apakšgrupā.

Savukārt M apakšgrupas spēlē latviešu centra spēlētāja Ronalda Zaķa pārstāvētā Slovēnijas vienība Ļubļanas «Union Olimpija» savā laukumā ar 73:66 (19:17, 26:21, 15:18, 13:10) pārspēja Telavivas «Maccabi FOX» no Izraēlas.

Zaķis šajā mačā laukumā bija 22 minūtes un 38 sekundes, kuru laikā guva 13 punktus. Latvietis iemeta sešus no septiņiem divpunktu metieniem un vienu no trim soda metieniem. Tāpat viņam septiņas atlēkušās bumbas, viena kļūda, viena piespēle, viens pārkāpums un divas izprovocētas piezīmes, kas ļāva nopelnīt 18 efektivitātes punktus.

Rezultatīvākais spēlētājs šajā duelī bija Izraēlas valstsvienības un «Maccabi FOX» spēlētājs Gals Mekels, kurš guva 20 punktus, bet latvieša pārstāvētajā komandā ar 16 punktiem izcēlās Sava Lesičs.

Vēl vienā M apakšgrupas mačā divu Krievijas komandu duelī «Ņižņij Novgorod», ko trenē latvieši Bagatskis, Artūrs Štālbergs un Oskars Ernšteins, trešdien ar 78:80 (26:31, 25:22, 12:19, 15:8) savā laukumā piekāpās Kazaņas «Unics».

Uzvarētājiem ar 26 punktiem izcēlās Antons Ponkrašovs, bet Bagatska trenētajā vienībā rezultatīvākais bija Semjons Antonovs, kurš guva 26 punktus.

Ar divām uzvarām piecās spēlēs «Ņižņij Novgorod» ieņem trešo vietu M apakšgrupā, bet otrā ar tādu pašu bilanci ir «Maccabi FOX». Tikmēr ceturtā ar vienu panākumu ir «Union Olimpija». Sestajā kārtā, kas būs izšķirošā, «Ņižņij Novgorod» tiksies ar «Maccabi FOX», kam pirmajā aplī latviešu trenētais klubs zaudēja ar 83:87.

Tikmēr zaudējumu K apakšgrupas mačā trešdien piedzīvoja latviešu Ojāra Siliņa un Artūra Strautiņa pārstāvētā Itālijas vicečempione Redžio di Emīlijas «Grissin Bon», kas savu skatītāju priekšā ar 72:84 (18:20, 21:26, 13:24, 20:14) piekāpās citam itāļu klubam Trento «Dolomiti Energia».

Siliņš šajā spēlē laukumā bija 22 minūtes un 30 sekundes, kuru laikā guva astoņus punktus. Latvietis iemeta vienu no diviem divpunktu metieniem un divus no četriem tālmetieniem. Tāpat Siliņam četras atlēkušās bumbas, divas kļūdas, divi bloķēti metieni, četras piezīmes un viens izprovocēts pārkāpums, kas deva sešus efektivitātes punktus.

Savukārt Strautiņš laukumā bija 13 minūtes un 12 sekundes, kuru laikā guva divus punktus. Viņš iemeta savu vienīgo divpunktu metienu, bet aizmeta garām vienu tālmetienu. Tāpat viņam divas atlēkušās bumbas, trīs piezīmes, viens izprovocēts pārkāpums, kas kopā deva vienu efektivitātes punktu.

Uzvarētājiem ar 25 punktiem izcēlās Dāvide Paskolo, bet latviešu pārstāvētajā komandā rezultatīvākais bija Akille Polonāra, kurš guva 18 punktus.

Ar divām uzvarām piecās spēlēs «Grissin Bon» ieņem trešo vietu K apakšgrupā.

Tikmēr H apakšgrupas spēlē latvieša Anžeja Pasečņika pārstāvētā Grankanārijas «Herbalife» no Spānijas viesos ar 79:68 (25:21, 15:15, 17:15, 22:17) pārspēja «Strasbourg» no Francijas.

Pasečņiks šajā mačā laukumā bija 21 minūti un desmit sekundes, kuru laikā guva četrus punktus, jo iemeta divus no sešiem divpunktu metieniem. Tāpat latvietis savāca vienu atlēkušo bumbu, pārtvēra vienu piespēli, pieļāva vienu kļūdu un nopelnīja piecas piezīmes, kas deva -1 efektivitātes punktu.

Rezultatīvākais spēlētājs šajā spēlē bija «Strasborug» spēlētājs Džeremijs Lelūps, kurš guva 20 punktus un izprovocēja deviņus pārkāpumus, bet latvieša pārstāvētajā komandā ar 16 punktiem izcēlās Dīdžejs Sīlijs.

«Herbalife» vienība ar četrām uzvarām piecās spēlēs ieņem pirmo vietu H apakšgrupā un ir garantējusi vietu turnīra astotdaļfinālā.

Grupu turnīra pirmajā kārtā 36 komandas bija sadalītas sešās apakšgrupās, pa sešām komandām katrā, kas izspēlēja divu apļu turnīru. Pirms izlozes komandas, balstoties uz ģeogrāfisko principu, bija sadalītas divās apakšgrupās.

Sacensību otro posmu sasniedza četras katras grupas labākās komandas, kurām pievienojās astoņas vienības, kas nepārvarēja ULEB Eirolīgas sacensību pirmo posmu. Šīs 32 komandas ir sadalītas astoņās grupās, pa četrām vienībām katrā, kas izspēlēs divu apļu turnīru.

Otro posmu pārvarēs katras grupas divas labākās komandas, kas pēc tam izspēlēs astotdaļfinālu, ceturtdaļfinālu, pusfinālu un finālu. Izslēgšanas turnīrā visās fāzēs uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā. Sacensību uzvarētāji kvalificēsies 2016./2017.gada ULEB Eirolīgas turnīram.

Aizvadītajā sezonā ULEB kausa izcīņā triumfēja Maskavas apgabala «Himki», kuru trenēja Latvijā labi zināmais Lietuvas speciālists Rims Kurtinaitis.

Kā zināms, šosezon pirmoreiz kopš 2002./2003.gada sezonas Latvija nav pārstāvēta Eiropas otrajā spēcīgākajā basketbola turnīrā. Dalība Eiropas kausā pienācās Latvijas čempionvienībai «VEF Rīga», tomēr tā jau vasaras sākumā pavēstīja, ka šosezon šajā turnīrā nepiedalīsies. Tāpat rīdzinieku vietu neaizņēma arī Latvijas vicečempione «Ventspils».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu