Porziņģis savāc «double-double»; «Knicks» piedzīvo kārtējo zaudējumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Talantīgais latvietis Kristaps Porziņģis piektdien izcēlās ar 17 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē, tomēr viņa pārstāvētā Ņujorkas «Knicks» komanda piedzīvoja astoto zaudējumu pēdējos deviņos mačos.

Aizvadītajā cīņā «Knicks» savā laukumā ar 85:91 (18:24, 22:26, 22:19, 23:22) piekāpās Memfisas «Grizzlies» spēlētājiem, kas savukārt guva devīto uzvaru pēdējās desmit spēlēs.

Šajā mačā «Knicks» komandai ceļgala problēmu dēļ atkal nepalīdzēja līderis Karmelo Entonijs, bet Ņujorkas spēlētāji šosezon piedzīvojuši zaudējumus visos septiņos mačos bez viņa.

«Knicks» vienīgo reizi vadību īslaicīgi pārņēma otrās ceturtdaļas vidū. Kaut «Grizzlies» komandas pārsvars mačā nebija lielāks par 12 punktiem, viesi nosargāja uzvaru. Porziņģis otrajā puslaikā uz rezervistu soliņa pavadīja tikai pusotru minūti, tomēr arī viņam neizdevās glābt mača likteni un «Knicks» cieta ceturto neveiksmi pēc kārtas.

Porziņģis laukumā pavadīja 38 minūtes un 20 sekundes, realizējot trīs no septiņiem izpildītajiem divpunktu metieniem, trīs no pieciem tālmetieniem un abus soda metienus.

Tāpat latvieša kontā bez desmit atlēkušajām bumbām bija arī seši bloķēti metieni, piecus no tiem izpildot ceturtajā ceturtdaļā. Vēl viņam arī trīs kļūdas un četras piezīmes. Laikā, kad Porziņģis atradās laukumā, «Knicks» iemeta par 11 punktiem vairāk, nekā ielaida, kas bija labākais rādītājs komandā.

Šajā mačā Porziņģis laukumā aizvadīja otro lielāko spēles laiku savā līdzšinējā NBA karjerā - iepriekš viņš reizi nospēlējis arī 41 minūti. Savukārt sasniegt desmit atlēkušo bumbu robežu latvietis nebija spējis iepriekšējos astoņos mačos.

«Knicks» komandā rezultatīvāk par latvieti nospēlēja vienīgi spānis Hosē Kalderons - 18 punkti un astoņas atlēkušās bumbas.

Tikmēr «Grizzlies» vienībā rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Džefs Grīns.

Bez Entonija «Knicks» vienībai šajā duelī nepalīdzēja arī Lenss Tomass, kuram konstatēts neliels smadzeņu satricinājums un viņš izlaidīs vēl vismaz vienu maču.

Entonija vietā sākumsastāvā izgāja Lenss Tomass, bet «Grizzlies» maču iesāka ļoti veiksmīgi un pēc divām ar pusi spēlētām minūtēm mājinieki bija iedzinējos ar 0:10. Zīmīgi, ka «Knicks» neveiksmīgi spēli sāka otro dienu pēc kārtas, jo ceturtdien duelī ar Detroitas «Pistons» viņi dueļa ievadā nokļuva iedzinējos ar 0:9.

Tomēr ceturtdaļas vidū pēc Porziņģa tālmetiena «Knicks» pietuvojās līdz 10:14. Porziņģis nospēlēja pirmās deviņas ar pusi minūtes, bet «Knicks» samazināja deficītu jau līdz 15:18, turklāt desmit punktus šajā laikā bija sametis Kalderons. Savukārt pēc pirmās ceturtdaļas mājinieki zaudēja ar 18:24.

Otrās ceturtdaļas ievadā Porziņģis atgriezās laukumā, bet pēc tam, kad Saša Vujačičs realizēja otro tālmetienu īsā laikā, «Knicks» vienīgo reizi mačā pārņēma vadību - 29:28. Latvietis šajā laikā jau bija savācis piecas bumbas zem groziem, tomēr drīz vien viņš nespēja zem groza apturēt Raienu Holinsu, nopelnīja otro piezīmi un tika nomainīts. Neesot laukumā latvietim, «Knicks» ātri nokļuva iedzinējos ar 33:40.

Puslaika beigās Porziņģis atgriezās laukumā, tomēr pēdējās trijās minūtēs «Knicks» palika bez rezultatīviem metieniem no spēles, atrodoties iedzinējos ar 40:50.

Kaut «Grizzlies» guva pirmos divus punktus otrajā puslaikā, nākamos astoņus sameta «Knicks» un divus no tiem arī Porziņģis. Pēc klusas otrās ceturtdaļas, trešajā atkal lielisku sniegumu demonstrēja Kalderons, kurš guva astoņus punktus un Ņujorkas vienība pietuvojās līdz 56:57. Brīdi vēlāk pēc skaistas Kalderona piespēles Porziņģis iemeta divus punktus no groza apakšas, bet «Knicks» joprojām atradās iedzinējos.

Trešajā ceturtdaļā Porziņģis uz rezervistu soliņa bija vien noslēdzošo pusotru minūti, bet «Knicks» atkal īsā laikā ielaida vairākus punktus un rezultāts bija 62:69.

Ceturtās ceturtdaļas ievadā Porziņģis atgriezās laukumā, bet jau tās pirmajā minūtē pēc rupjības pret Vujačiču no laukuma tika noraidīts «Grizzlies» spēlētājs Mario Čalmerss. Porziņģa pieci punkti 22 sekundēs palīdzēja «Knicks» samazināt deficītu līdz 69:75, bet ceturtās ceturtdaļas vidū Porziņģis sasniedza «double-double» robežu.

Porziņģim neizdevās ietriekt bumbu grozā no augšas, bet brīdi vēlāk viņš nopelnīja ceturto piezīmi. Trīs ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām mājinieki jau zaudēja ar 73:83, tomēr Porziņģa tālmetiens atkal samazināja deficītu līdz 80:85. Uzreiz pēc tam latvietis izcēlās arī ar bloku.

37 sekundes pirms pamatlaika beigām Ārona Aflalo tālmetiens ļāva mājiniekiem pietuvoties vēl līdz diviem punktiem. Kaut nākamo aizsardzību Ņujorkas komanda noturēja, sekojošajā uzbrukumā neizdevās bumbu iedabūt grozā, tāpēc «Knicks» basketbolistiem nācās piedzīvot kārtējo zaudējumu.

«Knicks» ar 23 panākumiem 53 spēlēs saglabā 11.vietu Austrumu konferences kopvērtējumā. Kaut astotajā vietā esošajai Indiānas «Pacers» komandai ir tikai par trim uzvarām vairāk, tā aizvadījusi arī par trim spēlēm mazāk.

Savukārt «Grizzlies» vienība ar 30 uzvarām ir Rietumu konferences piektajā pozīcijā.

Turpinājumā «Knicks» svētdien jau plkst.20 pēc Latvijas laika uzņems Denveras «Nuggets», otrdien gaidāma spēle ar Vašingtonas «Wizards», bet tad sāksies desmit dienu pārtraukums, kas saistīts ar Visu zvaigžņu spēli.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu