«VEF Rīga» izlaiž 25 punktu pārsvaru un piekāpjas «Krasnij oktjabrj»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mikus Kļaviņš, VEF Riga

Latvijas čempionvienība basketbolā «VEF Rīga» svētdien VTB Vienotās basketbola līgas mačā izlaida 25 punktu pārsvaru un ar rezultātu 92:94 (27:18, 24:19, 27:25, 14:32) savā laukumā piekāpās Krievijas komandai Volgogradas «Krasnij oktjabrj», kuras sastāvā laukumā devās arī prezidents Dmitro Gerasimenko.

Trešajā ceturtdaļā «VEF Rīga» bija pat 25 punktu pārsvars, bet pirms pēdējām desmit minūtēm mājinieki bija priekšā ar 78:62, tomēr spēles izskaņu Latvijas čempioni aizvadīja nevarīgi, piedzīvojot piekto zaudējumu turnīrā pēc kārtas.

«VEF Rīga» sastāvā ar 19 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un deviņiem izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem izcēlās Mārtiņš Meiers, tiesa, 18 no šiem punktiem viņš guva jau pirmajā puslaikā. Ar 18 punktiem izcēlās Jānis Bērziņš, bet 17 punktus sameta Mareks Mejeris.

Tikmēr «Krasnij oktjabrj» sastāvā 19 punktus iemeta Džerijs Džefersons, bet pa 16 punktiem guva Vjačeslavs Zaicevs, Vasilijs Zavorujevs un Ekene Ibekve.

Mačs iesākās līdzīgi, tomēr pirmās ceturtdaļas vidū pie rezultāta 11:11, kad laukumā bija arī karstasinīgais biznesmenis Gerasimenko, «VEF Rīga» veica izrāvienu 8:0. Pirmo ceturtdaļu «VEF Rīga» noslēdza ar rezultātu 27:18. Otrajā spēles daļā vēl trīs ar pusi minūtes pirms beigām viesi pietuvojās līdz 34:39, tomēr turpmākajā laikā «VEF Rīga» veica izrāvienu 12:3, iegūstot 14 punktu pārsvaru.

Zīmīgi, ka pirmajā puslaikā abas komandas kopā izpildīja 45 soda metienus. Salīdzinājumam - šosezon «VEF Rīga» spēlēs vidēji kopā tiek izmests 41 soda metiens.

Otrā puslaika ievadā viesi pietuvojās līdz 40:53, tomēr turpinājumā «VEF Rīga» veica izrāvienu un panāca pat 25 punktu pārsvaru (67:42), bet pirms pēdējām desmit minūtēm bija drošā vadībā ar 78:62.

Ceturtās ceturtdaļas ievadā laukumā atgriezās Gerasimenko un palīdzēja «Krasnij oktjabr» sākt izšķirošo izrāvienu. Jau ceturtdaļas vidū «VEF Rīga» pārsvars bija vien trīs punkti (84:81), bet vēl pēc pusotras minūtes viesi pat pārņēma vadību. Izšķirošās minūtes aizritēja saspringtā cīņā un pusminūti pirms pamatlaika beigām «VEF Rīga» bija priekšā ar 92:91. Pēdējais uzbrukums mačā bija viesiem un Zavorujevs ar tālmetienu izrāva savai komandai uzvaru.

Šī kļuva vien par otro Vienotās līgas spēli šosezon, kurā laukumā devies 37 gadus vecais Gerasimenko. Pirmā cīņa sezonas sākumā bija Tbilisi, jo biznesmenim pašlaik ir liegts iebraukt Krievijas teritorijā. Tiesa, šosezon viņš Volgogradas komandu atstājis nedaudz novārtā, jo iegādājies Itālijas A sērijas vienību Kantu «Acqua Vitasnella».

VTB Vienotās līgas pirmajā aplī oktobrī «VEF Rīga» izbraukumā pārspēja «Krasnij oktjabrj» ar 94:88.

«VEF Rīga» komanda zaudēja piektajā Vienotās līgas spēlē pēc kārtas, turklāt trešdien tā «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē izbraukumā otrajā pagarinājumā ar 102:108 zaudēja «Liepāja»/«Triobet».

«VEF Rīga» trešdien paziņoja par sastāva papildināšanu ar amerikāņu vieglo uzbrucēju Džošu Bostiku, kurš debitēs nākamajā Vienotās līgas spēlē.

Vienotās līgas līdere ar 18 panākumiem 19 mačos ir Maskavas CSKA komanda.

«VEF Rīga» ar četrām uzvarām 17 spēlēs atrodas pirmspēdējā, 15.vietā, savukārt «Krasnij oktjabrj» ar septiņiem panākumiem pacēlusies uz devīto pozīciju.

Arī šosezon VTB Vienotajā līgā sacenšas 16 komandas, kas bez dalījuma apakšgrupās aizvadīs divu apļu turnīru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu