Porziņģis ar «double-double» neglābj «Knicks» no vēl viena zaudējuma

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Talantīgais latvietis Kristaps Porziņģis svētdien izcēlās ar 21 punktu un 13 atlēkušajām bumbām Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē, tomēr viņa pārstāvētā Ņujorkas «Knicks» komanda cieta jau devīto zaudējumu pēdējos desmit mačos.

(Papildināts viss teksts.)

Aizvadītajā cīņā «Knicks» savā laukumā ar 96:101 (20:31, 29:29, 30:17, 17:24) piekāpās Denveras «Nuggets» spēlētājiem.

Vēl neilgi pirms puslaika beigām «Knicks» bija iedzinējos ar 38:57, bet līdz puslaika beigām deficīts tika samazināts līdz 49:60, savukārt otrā puslaika ievadā, lielā mērā pateicoties tieši sekmīgam Porziņģa sniegumam, Ņujorkas komanda drīz vien jau bija priekšā ar 71:68. Mača izskaņa bija saspringta, tomēr Karmelo Entonija tālmetiens, kas varēja izraut neizšķirtu, lidoja grozam garām. Līdz ar to «Knicks» zaudēja piekto spēli pēc kārtas.

Savā sezonas 53. spēlē Porziņģis pie «double-double» ticis 18.reizi. Kādreizējā «Knicks» zvaigzne Patriks Jūings savā debijas sezonā tika pie 17 «double-double» 50 mačos.

Porziņģis laukumā pavadīja 34 minūtes un 33 sekundes, realizējot deviņus no 20 izpildītajiem divpunktu metieniem, kā arī vienu no trim tālmetieniem.

Tāpat latvieša kontā bez 13 atlēkušajām bumbām bija arī divas rezultatīvas piespēles, divi bloķēti metieni, divas kļūdas un divas piezīmes.

Laikā, kad Porziņģis atradās laukumā, «Knicks» iemeta par septiņiem punktiem vairāk, nekā ielaida, kas atkal bija labākais rādītājs komandā.

Porziņģis otro reizi karjerā izpildīja vismaz 20 metienus no spēles - iepriekšējo reizi viņš 8.janvārī veica 21 metienu, bet tad latvietis sameta 28 punktus. NBA debitantam šī statistikas ziņā bija veiksmīgākā spēle kopš 12.janvāra, kad viņš izcēlās ar 26 punktiem.

Ja iepriekš Porziņģis desmit atlēkušo bumbu robežu nebija spējis sasniegt astoņos mačos pēc kārtas, tagad viņš to paveicis jau otrajā spēlē trijās dienās.

Šajā mačā «Knicks» komandas sastāvā atgriezās līderis Karmelo Entonijs, kuram šī bija principiāla cīņa, jo tieši «Nuggets» sastāvā līgas zvaigzne aizvadīja savas pirmās astoņas NBA sezonas. Arī viņš šoreiz iemeta 21 punktu, dalot komandas rezultatīvākā spēlētāja godu ar Porziņģi. Tāpat Entonijs šajā mačā izcēlās ar septiņām rezultatīvām piespēlēm un sešām atlēkušajām bumbām.

Vēl «Knicks» rindās Ārons Aflalo guva 15 punktus

Tikmēr «Nuggets» vienībā rezultatīvākie bija itāļu uzbrucējs Danilo Galināri un Vils Bārtons, kuri guva pa 19 punktiem.

Spēli Porziņģis sāka neveiksmīgi, jo pirmo sešu minūšu laikā aizmeta garām piecus divpunktu metienus, nopelnīja vienu personisko piezīmi un vēl pēc minūtes tika nomainīts Latvieša vietā laukumā tika sūtīts Kevins Serafins, bet «Knicks» tobrīd zaudēja ar 10:15. «Nuggets» bija labāki arī turpinājumā un pēc Galināri ļoti tāla trīspunktu metiena ceturtdaļas izskaņā viesi bija vadībā ar 31:20.

Latvietis laukumā atgriezās līdz ar otrās ceturtdaļas sākumu un darbojās krietni produktīvāk, gūstot četrus «Knicks» punktus pēc kārtas un samazinot atstarpi līdz 24:33. Tiesa, pēc tam sekoja neprecīzs tālmetiens un otrā personiskā piezīme, pēc kuras Porziņģis atkal tika nomainīts, taču šoreiz uz krietni īsāku laiku.

Jau pēc trīs minūtēm Porziņģis atkal bija ierindā. «Nuggets» turpināja kontrolēt spēli un nepilnas piecas minūtes pirms puslaika beigām «Knicks» jau zaudēja ar 18 punktiem (33:51). Tomēr ceturtdaļas izskaņā mājinieki sasparojās un dažus punktus atspēlēja, savukārt Porziņģis pēdējā minūtē trieca bumbu grozā no augšas, samazinot starpību līdz 12 punktiem (47:59).

Īstu uguņošanu Latvijas sporta līdzjutēju elks sarīkoja trešajā ceturtdaļā, kļūstot par vienu no «Knicks» vilcējspēkiem, jo 12 minūšu laikā viņš guva 13 punktus. Nepilnas piecas minūtes pirms ceturtdaļas beigām Porziņģis iemeta septiņus savas komandas punktus pēc kārtas un «Knicks» pirmo reizi mačā izvirzījās vadībā, bet trešo spēles nogriezni ņujorkieši noslēdza ar divu punktu pārsvaru 79:77.

Pēdējās ceturtdaļas sākumā Porziņģam tika dota iespēja atpūsties, bet laukumā viņš atgriezās uz pēdējām septiņām minūtēm. Spēle ritēja punkts punktā, te vienai, te otrais komandai pārņemot vadību, taču beigās pārsvars piederēja viesiem. Porziņģis 43 sekundes pirms pamatlaika beigām vēl samazināja starpību līdz trīs punktiem 94:97, taču atlikušajā laikā «Nuggets» pārsvaru ar precīziem soda metieniem nosargāja.

«Knicks» komanda ar 23 panākumiem 54 spēlēs atkritusi uz 12.vietu Austrumu konferences kopvērtējumā. Kaut astotajā vietā esošajai Detroitas «Pistons» komandai ir tikai par četrām uzvarām vairāk, tā aizvadījusi arī par divām spēlēm mazāk.

Savukārt «Nuggets» vienība ar 20 uzvarām ir Rietumu konferences 11.pozīcijā.

Turpinājumā «Knicks» otrdien gaidāma spēle ar Vašingtonas «Wizards», kas Austrumu konferences kopvērtējumā ir divas pozīcijas virs Ņujorkas komandas, bet tad sāksies desmit dienu pārtraukums, kas saistīts ar Visu zvaigžņu spēli.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu