Porziņģis: Iespējas bija labas, taču tās neizmantojām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas «Knicks» spēlētājiem jau ar pašu spēles sākumu jābūt noskaņotiem pietiekami augstā līmenī, lai pēc tam lieki nezaudētu enerģiju un necenstos atspēlēties, žurnālistiem pēc svētdienas zaudējuma norādīja latvietis Kristaps Porziņģis.

Svētdien Porziņģa pārstāvētā «Knicks» savā laukumā ar 96:101 (20:31, 29:29, 30:17, 17:24) piekāpās Denveras «Nuggets» spēlētājiem. Latvietis šajā mačā izcēlās ar 21 punktu un 13 atlēkušajām bumbām.

«Pēdējā laikā tā gadījies gandrīz katrā mačā - sākam lēni, bez lielas enerģijas, bet pēc tam veltām lielus pūliņus, lai atgrieztos atpakaļ spēlē. Tas ir nomācoši. Mums jau ar spēles sākumu jābūt noskaņotiem pietiekami augstā līmenī,» uzsvēra Porziņģis. «Nav pat svarīgi, vai sākumā metieni kritīs grozā vai nekritīs, taču vismaz labi spēlēsim aizsardzībā un sapratīsimies. Tas mums ļautu pietaupīt to enerģiju, ko izsmeļam, kad mums pēc vāja sākuma jāatgriežas spēlē.»

Zīmīgi, ka lielāko daļu no sava guvuma - 13 punktus - Porziņģis guva trešajā ceturtdaļā, veicinot Ņujorkas vienības atspēlēšanos un iesaistīšanos cīņā par panākumu.

«Trešajā ceturtdaļā man iekrita vairāki metieni, taču ceturtajā vairs neklājās tik viegli. Necentāmies arī kaut ko sasteigt - vienkārši spēlējām savu spēli. Iespējas mums bija labas, taču tās neizmantojām,» pauda latvietis.

Porziņģis norādīja arī uz to, ka pēdējā laikā veselības likstu dēļ «Knicks» līderis Karmelo Entonijs nav daudz spēlējis, sastāvā nav arī Lensa Tomasa. Tie esot izšķirošie faktori, kāpēc «Knicks» komanda cieš zaudējumu spēļu izskaņā. «Mums jāatrod savs ritms. Tomēr pati svarīgākā lieta ir saglabāt veselību.»

Ar 53 spēlēs vidēji iemestiem 13,8 punktiem un izcīnītām 7,7 atlēkušajām bumbām Porziņģis ir «Knicks» komandas trešais rezultatīvākais basketbolists un otrais labākais cīnītājs zem groziem. Abos šajos statistikas rādītājos līderis ir Entonijs.

«Knicks» komanda ar 23 panākumiem 54 spēlēs atkritusi uz 12. vietu Austrumu konferences kopvērtējumā. Kaut astotajā vietā esošajai Detroitas «Pistons» komandai ir tikai par četrām uzvarām vairāk, tā aizvadījusi arī par divām spēlēm mazāk.

Turpinājumā «Knicks» otrdien gaidāma spēle ar Vašingtonas «Wizards», kas Austrumu konferences kopvērtējumā ir divas pozīcijas virs Ņujorkas komandas, bet tad sāksies desmit dienu pārtraukums, kas saistīts ar Visu zvaigžņu spēli.

Tiesa, Porziņģis izies laukumā mačā, kurā sacenšas spilgtākie pirmgadnieki un labākie no spēlētājiem, kas NBA aizvada otro sezonu. Porziņģis iekļauts starptautiskajā komandā, kas divas dienas pirms NBA Visu zvaigžņu spēles tiksies ar ASV komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu