Porziņģa «Knicks» atlaidusi galveno treneri Fišeru

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Talantīgā Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas «Knicks» vadība no amata atbrīvojusi komandas galveno treneri Dereku Fišeru, vēsta vienības mājas lapa.

Sākotnēji šo informāciju izplatīja Ziemeļamerikas basketbola apskatnieki savos sociālā tīkla «Twitter» kontos. Tiesa, tagad par Fišera atbrīvošanu vēsta arī kluba interneta vietne, to apstiprinot prezidentam Filam Džeksonam.

Fišeru galvenā trenera amatā nomainījis viņa līdzšinējais asistents Kurts Rambiss, ieņemot galvenā trenera vietas izpildītāja posteni.

Lai arī «Knicks» aizvada veiksmīgāku sezonu nekā iepriekšējo, pēdējās desmit spēlēs komanda piedzīvojusi deviņas neveiksmes. Kopumā šosezon «Knicks» 54 mačos izcīnījusi 23 uzvaras.

Par «Knicks» komandas galveno treneri Fišers kļuva 2014. gada 10. jūnijā. Viņa vadībā Ņujorkas vienība, kas ir viena no turīgākajām NBA, izcīnīja 40 uzvaras un piedzīvoja 96 zaudējumus.

Rambiss kluba pastāvēšanas vēsturē kļuvis par 27. galveno treneri.

Vēl pirms NBA sezonas sākuma Rambiss Porziņģim veltīja labus vārdus, saskatot slaidajā latvietī spāņa Pau Gasola un vācieša Dirka Novicka potenciālu.

Fišeram un Džeksonam bija galvenās lomas, NBA draftā ar 4. numuru izvēloties 20 gadus veco Porziņģi, kurš aizvada pārsteidzoši labu debijas sezonu. Vidēji mačā liepājnieks līdz šim guvis 13,8 punktus, savācis 7,7 atlēkušās bumbas zem groziem un izpildījis 1,9 blokus.

Austrumu konferences kopvērtējumā «Knicks» šobrīd atrodas 12. pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu