Zībarts nosauc basketbola izlases kandidātes EČ kvalifikācijas spēlēm

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Zībarts nosaucis 13 spēlētājas, kuras nākamnedēļ pulcēsies uz treniņnometni pirms Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra spēlēm pret Slovēniju un Lietuvu, pirmdien informēja Latvijas Basketbola savienība.

A grupas turnīra pirmajās spēlēs Latvijas valstsvienība Rīgā pārspēja Slovēniju (65:62), savukārt slovēnietes izbraukumā Ķēdaiņos pārspēja Lietuvas komandu (73:64). Februāra sesijā A grupā paredzētas divas spēles, kuras Latvijas komanda aizvadīs izbraukumā – sestdien, 20.februārī, Slovēnijas pilsētā Celjē, trešdien, 24.februārī, Lietuvas pilsētā Ķēdaiņos (abas spēles translēs LTV7).

Kvalifikācijas turnīrs noslēgsies novembrī, kad Rīgā viesosies Slovēnijas komanda, bet Lietuvas izlase dosies uz Slovēniju. Finālturnīram kvalificēsies grupas uzvarētājas un sešas no deviņām otro vietu ieguvējām (salīdzinot bilances, netiks ņemti vērā rezultāti, kas sasniegti spēlēs ar 4.vietas ieguvējām).

Uz gaidāmo treniņnometni uzaicinātas visas 12 spēlētājas, kuras novembrī piedalījās pirmajā atlases cikla spēlē savā laukumā pret Lietuvas izlasi, ko izdevās pārspēt ar 65:62.

«Pirmais darba cēliens novembrī parādīja, ka nepilnas piecas treniņiem atvēlētās dienas ir pārāk īss laiks, lai pārbaudītu spēlētājas, saliedētu komandu un noslīpētu taktiskos variantus. Patlaban spēlētājas, kuras pēdējā laikā veidojušas komandas kodolu, ir labā sportiskā formā bez nopietnām veselības problēmām.

Nolēmām paļauties uz pārbaudītām vērtībām un šoreiz treniņos iesaistīsim tikai 13 basketbolistes,» norādīja Zībarts.

«Joprojām uzmanīgi sekoju arī citu spēlētāju sniegumam. Piemēram, pēdējā laikā priecē Sabīnes Niedolas rezultativitāte Vācijas čempionātā. Tomēr jāņem vērā, ka izlasē viņa nav spēlējusi vairāk nekā trīs gadus un ar dažiem treniņiem nepietiks, lai iejustos komandā. Ceru, ka būs iespēja Sabīni iesaistīt pavasarī paredzētajā darba ciklā,» piebilda treneris.

«Uz koptreniņiem uzaicinātajām spēlētājām šonedēļ vēl priekšā cīņas savu klubu sastāvos, bet mēs, treneri, jau strādājam pie spēļu plāna izstrādes. Domājam variantus pretinieču līderu neitralizēšanai. Dažas idejas jau pārbaudītas arī praksē. Piemēram, Eirolīgas spēlē starp Kurskas «Dinamo» un Košices komandu Anetei Jēkabsonei iznāca pacīnīties ar Slovēnijas izlases līderi Teju Oblaku, novērtējot viņas labās un ne tik labās īpašības. Ņemsim vērā arī pirmās spēles pieredzi, izvēloties taktiku uzbrukumam,» pastāstīja Zībarts.

Septembrī par sieviešu izlases jauno galveno treneri kļuva Mārtiņš Zībarts, šajā amatā nomainot Ainaru Zvirgzdiņu. Ikdienā Zībarts ir Gundara Vētras palīgs Kurskas komandā, kurā spēlē arī Jēkabsone-Žogota.

Finālturnīrs risināsies pēc jaunas sistēmas, kas savulaik izmantota vīriešu čempionātos un pērn sieviešu pasaules čempionāta izcīņā: 1.posmā – turnīri 4 grupās, uzvarētājas kvalificējas ceturtdaļfinālam; 2.posmā – grupu otro un trešo vietu ieguvējas izspēlē astotdaļfināla mačus; 3.posmā – ceturtdaļfināli, pusfināli un finālspēles.

Latvijas izlases kandidāšu saraksts 2017.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mačiem pret Slovēniju un Lietuvu

Aizsardzības spēlētājas: Anete Jēkabsone-Žogota (Kurskas «Dinamo», Krievija), Elīna Babkina («Pinkk Pecsi», Ungārija), Anda Eibele, Ieva Krastiņa, Liene Priede, Baiba Eglīte (visas «TTT Rīga»).

Uzbrucējas: Gunta Baško-Melnbārde («Basket Landes», Francija), Dita Rozenberga («Charleroi», Beļģija).

Centra spēlētājas: Anete Šteinberga (Vologdas «Chevakata», Krievija), Aija Putniņa («Nantes Reze», Francija), Kristīne Vītola («Perfumerias Avenida», Spānija), Zane Tamane («Canik Bld», Turcija), Zenta Meļņika («TTT Rīga»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu