Džeksons: Porziņģis un Entonijs ir neaizskarami

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Talantīgā latvieša Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Ņujorkas «Knicks» vēlas pastiprināt sastāvu spēlētāju maiņas darījumos, taču tajos netiks iesaistīts latvietis un vienības līderis Karmelo Entonijs, pirmdien pastāstīja kluba prezidents Fils Džeksons.

«Knicks» pirmdien no galvenā trenera amata atlaida Dereku Fišeru, viņa vietā par pienākumu izpildītāju ieceļot trenera asistentu Kurtu Rembisu.

«Pienācis laiks izdarīt pārmaiņas, izcīnīt kādas uzvaras, un turpināt iet savu ceļu,» sacīja Džeksons.

«Knicks» vēlas pastiprināt komandas sastāvu spēlētāju maiņas darījumos, kurus šosezon var veikt līdz 18.februārim. «Entonijs un Porziņģis ir neaizskarami spēlētāji,» norādīja Džeksons.

Entonijam līgumā iekļauts punkts, ka viņu nevar aizmainīt bez paša piekrišanas, savukārt Porziņģim nav šādu nosacījumu.

Džeksonam tika vaicāts, vai viņš ir apsvēris domu atgriezties trenera arodā. «Pat ne uz sekundi,» ar smaidu atbildēja pieredzējušais speciālists, kurš kā treneris izcīnījis sešus NBA čempiona titulus ar Čikāgas «Bulls» un leģendāro Maiklu Džordanu priekšgalā, kā arī piecus ar Losandželosas «Lakers».

«Knicks» pēdējās desmit spēlēs piedzīvojusi deviņus zaudējumus. Džeksons atzina, ka tas bija viens no galvenajiem faktoriem, kāpēc no amata atbrīvots Fišers. «Daļu atbildības jāuzņemas spēlētājiem. Tomēr vieglāk ir atlaist treneri, nevis 15 spēlētājus. Diemžēl, bet nav vienmēr vainīgs treneris.»

Ar 23 panākumiem 54 spēlēs «Knicks» komanda ieņem 12.vietu Austrumu konferences kopvērtējumā. Kaut astotajā vietā esošajai Detroitas «Pistons» komandai ir tikai par četrām uzvarām vairāk, tā aizvadījusi arī par divām spēlēm mazāk.

Porziņģis savā NBA debijas sezonā ar 53 spēlēs vidēji iemestiem 13,8 punktiem un izcīnītām 7,7 atlēkušajām bumbām ir «Knicks» komandas trešais rezultatīvākais basketbolists un otrais labākais cīnītājs zem groziem.

Jau otrdien «Knicks» komandai gaidāma spēle ar Vašingtonas «Wizards», kas Austrumu konferences kopvērtējumā ir divas pozīcijas augstāk, bet tad sāksies desmit dienu pārtraukums, kas saistīts ar Visu zvaigžņu spēli.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu