«Ventspils» otrajā puslaikā salauž LU pretestību

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: bkventspils.lv

«Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) līdervienība «Ventspils» otrdien savā laukumā regulārā čempionāta mačā ar 82:59 (21:15, 13:14, 27:19, 21:11) pārspēja «Latvijas Universitāti» (LU).

«Ventspils» sastāvā ar 17 punktiem rezultatīvākais bija Māris Gulbis, 12 guva Žanis Peiners, bet 10 sameta Kristaps Janičenoks.

LU rindās 13 punktus guva Linards Jaunzems, savukārt 11 sameta Jānis Eiduks.

Puslaikā ventspilniekiem bija vien piecu punktu vadība, taču trešajā ceturtdaļā mājinieki pārsvaru pamazām palielināja un galā svinēja uzvaru.

Abas komandas šajā sezonā divas reizes savā starpā jau tikās, kad ventspilnieki arī guva pārliecinošas uzvaras - ar 95:63 un 102:62.

LBL turnīra tabulā līderi ar 19 uzvarām 22 mačos ir «Ventspils» basketbolisti, bet ar 17 panākumiem seko «Valmiera»/ORDO. Trešā ar 10 uzvarām 13 mačos ir Latvijas čempione «VEF Rīga», 16 panākumi 23 mačos ir «Liepāja»/«Triobet» kontā, kamēr ar 13 panākumiem piektajā vietā seko «Jēkabpils», bet pirmo sešinieku noslēdz «Jūrmala»/«Fēnikss», kas guvusi 13 uzvaras 23 spēlēs.

Pie sešiem panākumiem 12 spēlēs tikusi «Valka»/«Valga», astoto vietu ar septiņām uzvarām 24 spēlēs ieņem «Jelgava», seši panākumi ir «Barons»/LDz, bet attiecīgi četras un trīs uzvaras guvušas LU un «Ogre»/«Kumho Tyre».

Šajā sezonā deviņas komandas, ieskaitot «Ventspili», savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet divas - «VEF Rīga» un «Valka»/«Valga» - ar visiem pretiniekiem spēlēs katra divas reizes. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

LBL reglamentā ieviesta viena pārmaiņa saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Pagājušā gada pavasarī «VEF Rīga» pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4:2 pieveicot pērno čempioni «Ventspili».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu