Porziņģis: Šobrīd neviens nav priecīgs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latviešu basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas «Knicks» komanda galvenā trenera Kurta Rembisa debijas mačā otrdien savā laukumā ar 108:111 zaudēja Vašingtonas «Wizards», jo mājinieki neizdarīja labu darbu aizsardzībā, uzskata treneris.

«Knicks» pirmdien no galvenā trenera amata atlaida Dereku Fišeru, viņa vietā par pienākumu izpildītāju līdz sezonas beigām ieceļot trenera asistentu Rembisu.

Debijas mačā Rembisa vadībā «Knicks» pēc pirmā puslaika zaudēja «Wizards» ar 50:63. Vienības jaunais galvenais treneris uzskata, ka Ņujorkas basketbolisti nespēja sakārtot aizsardzību pēc tikko gūta groza uzbrukumā.

«Acīmredzami, ka aizsardzībā nepadarījām labu darbu. Šis mums bija grūts vakars. Otrajā puslaikā uzlabojām atgriešanos aizsardzībā. Esmu apmierināts ar komandas apņēmību,» pēc debijas mača «The New York Post» citēja Rembisu.

Porziņģis šajā mačā «Knicks» rindās bija otrs rezultatīvākais ar 20 punktiem, no kuriem 14 latviešu basketbolists guva spēles trešajā ceturtdaļā. «Pēdējās pāris nedēļas bijušas ļoti grūtas. Šobrīd neviens nav priecīgs,» atzina latvietis, kura pārstāvētā «Knicks» komanda piedzīvoja sesto zaudējumu pēc kārtas un desmito pēdējās 11 spēlēs.

«Knicks» līderis Karmelo Entonijs guva 33 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas. «Dažreiz jāatliek malā to, kas notiek tavā dzīvē. Mums visiem no tā mazliet jātiek prom, lai koncentrētos un ieguldīto enerģiju liktu lietā pareizajā vietā. Visu zvaigžņu nedēļas nogale nāks par labu man un pārējiem spēlētājiem. Mums visiem vajag pārtraukumu,» norādīja Entonijs.

Ar 23 uzvarām 55 mačos «Knicks» komanda Austrumu konferences kopvērtējumā atrodas 12.vietā. Tikmēr «Wizards» ar tikpat panākumiem 50 spēlēs ir desmitā šajā konferencē.

Porziņģis savā NBA debijas sezonā 54 mačos vidēji spēlē guvis 13,9 punktus, izcīnījis 7,7 atlēkušās bumbas un bloķējis 1,9 pretinieku metienus.

Turpinājumā «Knicks» komandu sagaida pārtraukums, kas saistīts ar NBA Visu zvaigžņu spēli. Nākamo maču Ņujorkas vienība aizvadīs tikai 19.februārī, kad tai viesos jātiekas ar principiālo pretinieci Bruklinas «Nets».

Kā zināms, šīs sezonas debitants planētas spēcīgākajā basketbola līgā Porziņģis bija viens no kandidātiem, lai iekļūtu NBA Visu zvaigžņu spēles Austrumu konferences sākumsastāvā. Tomēr līdzjutēju balsojumā latvietim pietrūka gandrīz 100 000 balsu, lai to paveiktu. Porziņģis ar 473 579 balsīm palika sestais, bet, lai iekļūtu Zvaigžņu spēles sākumsastāvā, balsojumā bija jātiek labāko trijniekā.

Tiesa, Porziņģis piektdien izies laukumā mačā, kurā sacenšas spilgtākie pirmgadnieki un labākie no spēlētājiem, kas NBA aizvada otro sezonu. Porziņģis iekļauts Starptautiskajā komandā, kas divas dienas pirms NBA Visu zvaigžņu spēles tiksies ar ASV komandu.

«Knicks» Porziņģi izvēlējās pagājušās vasaras NBA draftā ar ceturto numuru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu