Porziņģis bijis šokēts par Fišera atlaišanu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Talantīgais latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis bijis šokēts par viņa pirmā trenera atlaišanu no Ņujorkas «Knicks» komandas galvenā trenera amata Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), vēsta ESPN.

«Redzēju treneri neilgi pirms viņš devās prom un novēlēju viņam visu labu,» sacīja 20 gadus vecais Porziņģis. «Biju šokēts, kad uzzināju, ka vairs nebūs mans treneris. Fišers man veltīja labus vārdus un esmu viņam ļoti pateicīgs par to, ko darījis manā labā, ko arī pateicu.»

Fišers no amata tika atstādināts 8. februārī. Viņa vadībā «Knicks» šosezon 54 mačos izcīnīja 23 uzvaras.

«Knicks» komandas galvenā trenera vietas izpildītāja postenī šobrīd atrodas Fišera asistents Kurts Rambiss, kura pirmajā spēlē «Knicks» ar rezultātu 108:111 savā laukumā piekāpās Vašingtonas «Wizards» basketbolistiem, piedzīvojot 10. zaudējumu pēdējās 11 spēlēs.

Individuāli šajā mačā Porziņģis spēlēja visai veiksmīgi, īpaši trešajā ceturtdaļā, kurā guva 14 punktus no saviem 20 kopumā. «Pēdējās pāris nedēļas mums bijis smags periods.

Neviens nav laimīgs, visi par šiem zaudējumiem jūtas nedaudz depresīvi, bet tajā pašā laikā cenšamies saglabāt pozitīvu noskaņojumu.»

Porziņģis pastāstīja, ka iepriekšējā sezonā piedzīvojis treneru maiņu «Sevilla» komandā. «Mēs to paredzējām, bet šoreiz to nenojautu. Sajūtas ir tādas pašas. Mēs jūtamies slikti, jo dodamies laukumā, bet tam nav rezultāta.»

Pēdējās trijās spēlēs Porziņģis izcēlies ar visai augtu rezultativitāti, taču «Knicks» šajos mačos piedzīvojusi zaudējumus. Viņš pats iepriekš vairākkārt uzsvēris, ka vissvarīgākie ir komandas panākumi.

«Kad viņš [Porziņģis] spēlēja Eiropā, viņš gada laikā piedzīvoja vairākas trenera maiņas,» sacīja latvieša komandas biedrs un draugs Saša Vujačičs. «Viņš pazīst šīs sajūtas. Porziņģis savā debijas sezonā izdarījis gana daudz. Viņš ir gudrs puisis. Viņš ļoti ātri apgūst lietas, un tas pats ir arī tagad. Neuztraucieties par KP [Porziņģa iesauka]. Viņš ir labs. Viņš pārāk stipri mīl basketbolu, lai būtu jāuztraucas.»

Savā debijas sezonā Porziņģis vidēji spēlē guvis 13,9 punktus, savācis 7,7 atlēkušās bumbas zem groziem un bloķējis 1,9 pretinieku metienus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu