Melnajā joslā esošā «VEF Rīga» varonīgi izrauj uzvaru pār «Cmoki» vienību

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas čempionvienība basketbolā «VEF Rīga», kas pēdējā laikā piedzīvojusi vairākas sāpīgas neveiksmes un traģiski zaudējusi savu ārstu, piektdien VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta mačā piektdien ar 75:74 (20:20, 19:24, 16:7, 20:23) uzveica Baltkrievijas komandu Minskas «Cmoki».

Spēles pēdējā ceturtdaļā rīdzinieki no četru punktu pārsvara nonāca iedzinējos ar 11 punktiem, tomēr varonīgi atspēlējās un pusotru sekundi pirms finālsvilpes meksikānis Fransisko Kruss panāca 75:74.

Ar 21 punktu un sešām rezultatīvām piespēlēm Kruss bija rezultatīvākais «VEF Rīga» rindās, bet 18 punktus iemeta Mareks Mejeris. Tikmēr 11 punkti un deviņas bumbas zem groziem amerikāņa Džoša Harelsona kontā, bet desmit punktus guva Ingus Jakovičs.

Tikmēr pretinieku komandā ar 17 punktiem rezultatīvākais bija Garets Štucs.

Rīdzinieki šo maču iesāka neveiksmīgi, divarpus minūšu laikā nespējot gūt punktus, toties arī pretinieki nebija īpaši sekmīgi, iemetot vien četrus. Kaut gan Kruss divus punktus atguva, tomēr «Cmoki» guva vēl četrus punktus, panākot jau 8:2. Tiesa, Krusa un Jakoviča precīzie metieni ļāva «VEF Rīgai» pārņemt vadību (11:10), bet pirmā ceturtdaļa noslēdzās neizšķirti 20:20.

Otrā ceturkšņa sākumā mājinieki panāca četru punktu pārsvaru (24:20), taču Mareks Mejeris ar realizētiem soda metieniem un «slam-dunk» atkal panāca līdzsvaru spēlē. Turpinājumā neliels pārsvars piederēja Baltkrievijas vienībai, mājiniekiem iekrājot piecu punktu handikapu (37:32), ko gan rīdzinieki ātri atspēlēja un nepilnu minūti pirms puslaika beigām izvirzījās vadībā ar 39:37. Tiesa, «Cmoki» Melnkalnes basketbolists Ivans Maršs ar precīziem soda metieniem mača rezultātu izlīdzināja, bet pirms pārtraukuma mājinieki panāca vadību jau ar 44:39.

Otro puslaiku viesi iesāka pamazām deldējot «Cmoki» pārsvaru un pēc trim ar pus minūtēm panāca neizšķirtu 45:45. Nākamo piecu minūšu laikā «VEF Rīga» veica desmit punktu izrāvienu, taču trešās ceturtdaļas pēdējā pusotrā minūtē mājinieki atspēlēja sešus punktus, pirms ceturtās ceturtdaļas rezultāta tablo vēstot 55:51 Latvijas galvaspilsētas komandas labā.

Ceturtajā spēles ceturtdaļā Rīgas vienība pirmās piecas minūtes iemeta vien sešu punktus, turpretī Minskas komanda guva 21 punktu, panākot jau 11 punktu pārsvaru (72:61). Taču rīdzinieki nepadevās, turpināja cīnīties un pusminūti pirms finālsvilpes Mejeris ar trīspunktu gājienu pietuvojās līdz viena punkta deficītam (73:74). Turpretī «Cmoki» savu uzbrukuma laiku neizmantoja, tādējādi «VEF Rīga» vienībai bija iespēja izvirzīties vadībā, kas arī izdevās. Pusotru sekundi līdz ceturtās ceturtdaļas beigām Kruss ar veiksmīgu caurgājienu ielauzās soda laukumā un panāca jau 75:74. Tikmēr mājinieki savu iespēju neizmantoja, tādējādi «VEF Rīga» svinēja svarīgu uzvaru.

«VEF Rīga» bija zaudējusi piecās Vienotās līgas spēlēs pēc kārtas, turklāt svētdien savā laukumā izlaida 25 punktu pārsvaru un ar 92:94 piekāpās Krievijas komandai Volgogradas «Krasnij oktjabrj», kuras sastāvā laukumā devās arī prezidents Dmitro Gerasimenko. Tāpat čempioni zaudēja iepriekšējā «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē, kad pagājušajā nedēļā ar 102:108 piekāpās «Liepāja»/«Triobet» komandai.

Tāpat pagājušajā nedēļas nogalē no dzīves traģiski atvadījās «VEF Rīgas» ārsts un fiziskās sagatavotības treneris Jānis Petronis. Šī iemesla dēļ Latvijas čempionvienības basketbolisti svētdien nepiedalīsies Liepājā paredzētajā LBL Zvaigžņu spēlē, jo dosies uz Neretā gaidāmajām Petroņa bērēm.

Pirmajā aplī «Cmoki» izbraukumā pieveica Latvijas komandu ar 76:84, bet «VEF Rīga» iepriekšējos gados Minskā allaž svinējusi uzvaras.

«VEF Rīga» šosezon vairs nepalīdzēs amerikāņu leģionārs Kvins Makdauels, kuram konstatēts ceļgala krustenisko saišu plīsums. Tāpat šajā mačā vēl laukumā nav devies amerikāņu vieglais uzbrucējs Džošs Bostiks.

Vienotās līgas līdere ar 19 panākumiem 20 mačos ir Maskavas CSKA komanda.

«VEF Rīga» ar piecām uzvarām 19 spēlēs pakāpusies uz 14.vietu, bet «Cmoki» ar sešām uzvarām 17 mačos ir desmitajā pozīcijā.

Arī šosezon VTB Vienotajā līgā sacenšas 16 komandas, kas bez dalījuma apakšgrupās aizvada divu apļu turnīru.

Pērn pavasarī «VEF Rīga» pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pagājušā gada čempioni «Ventspili». Tikmēr pārējos turnīros Latvijas galvaspilsētas klubam neveicās tik labi, jo VTB Vienotajā līgā tas nesasniedza izslēgšanas spēles, bet Eiropas kausā nepārvarēja pirmo posmu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu