Porziņģis: No Latvijas saņemu lielu atbalstu

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Latviešu basketbolistam Kristapam Porziņģim bērnībā vienmēr bijis sapnis būt daļai no kaut kā tāda kā dalība Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēlēs, nedēļas nogalē pēc Uzlecošo zvaigžņu mača izteicās Latvijas spēlētājs.

Porziņģa pārstāvētā Starptautiskā komanda piektdien NBA Uzlecošo zvaigžņu spēlē ar 154:157 (79:88, 75:69) zaudēja ASV komandai, bet latvietis šajā duelī guva 30 punktus.

«Tā bija spēle ar augstu rezultativitāti, bet bez labas aizsardzības. Taču šis domāts tam, lai basketbolisti gūtu prieku. Otrajā puslaikā cīņa jau kļuva sīvāka, jo abas komandas gribēja izcīnīt uzvaru. Tomēr mēs piedzīvojām zaudējumu - tā nekad nav laba sajūta,» pēc dueļa sacīja Porziņģis. «Mans sapnis bērnībā vienmēr bija būt daļai no kaut kā šāda. Brīžiem, kad tagad uz mirkli apstājos un aizdomājos, tas šķiet sirreāli. Tomēr man jāturpina strādāt un jāsaglabā koncentrēšanās, nedrīkstu samierināties ar sasniegto.»

«No Latvijas sociālajos tīklos saņemu lielu atbalstu. Zinu, ka mani sasniegumi dzimtenē ir īpaši, taču mājās vēl neesmu bijis, tāpēc neesmu to izjutis,» atklāja Porziņģis, kurš arī piebilda, ka ir liels gods būt NBA, kad savu pēdējo sezonu profesionālajā basketbolā aizvada Kobe Braients. «Viņš ir viens no visu laiku labākajiem basketbolistiem.»

Savā debijas sezonā Porziņģis līdz šim 54 spēlēs vidēji guvis 13,9 punktus, kas ir trešais labākais rezultāts Ņujorkas «Knicks» rindās, un izcīnījis vidēji 7,7 atlēkušās bumbas, esot otrs labākais savā komandā. Viņš arī ir veiksmīgākais metienu bloķētājs savā vienībā, vidēji spēlē izpildot 1,9 blokus.

Pērnās sezonas NBA Visu zvaigžņu spēlē Ņujorkā Rietumu konferences komanda ar 163:158 uzveica Austrumu konferences vienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu