Lavīns atkal uzvar NBA Visu zvaigžņu spēles «slam-dunk» konkursā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Minesotas «Timberwolves» komandu pārstāvošais 20 gadus vecais Zeks Lavīns sestdien Toronto otro gadu pēc kārtas uzvarēja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēles «slam-dunk» konkursā.

Lavīns, kurš pērn izcīnot uzvaru kļuva par visu laiku otru jaunāko šī konkursa uzvarētāju pēc Kobes Braienta 1997.gadā, finālā pārspēja Orlando «Magic» komandas basketbolistu Āronu Gordonu. Uzvaru Lavīns, kurš piektdien tika atzīts par NBA Uzlecošo zvaigžņu spēles vērtīgāko spēlētāju, guva izlaižot bumbu starp kājām un tad to triecot grozā, par šo triku piekto reizi konkursā no žūrijas saņemot maksimālos 50 punktus.

Lavīns kļuva tikai par ceturto spēlētāju, kurš «slam-dunk» konkursā uzvarējis divus gadus pēc kārtas, Pirms viņa to iespēja tikai leģendārais Maikls Džordans (1987. un 1988.gadā), kā arī Džeisons Ričardsons (2002. un 2003.gadā) un Neits Robinsons (2009. un 2010.gadā).

Savukārt labākā trīspunktu metēja konkursā uzvarēja NBA čempionvienības Goldensteitas «Warriors» spēlētājs Klejs Tompsons, kurš guva 27 punktus, pārspējot savu komandas biedru un pērnā gada šī konkursa uzvarētāju Stīvenu Kariju, kurš gan ir labākais tālmetienu speciālists NBA regulārā čempionāta spēlēs.

Tikmēr basketbola meistarības konkursā uzvarēja «Timberwolves» debitants Karls Entonijs Taunss. Aizvadītā gada NBA drafta pirmais numurs finālā pārspēja Bostonas «Celtics» spēlētāju Aiziju Tomasu.

Piektdien NBA uzlecošo zvaigžņu spēlē piedalījās latviešu talants Kristaps Porziņģis, kurš guva 30 punktus, taču viņa pārstāvētā Starptautiskā komanda ar 154:157 zaudēja ASV komandai. NBA Uzlecošo zvaigžņu spēlē sacentās spilgtākie pirmgadnieki un labākie no spēlētājiem, kas NBA aizvada otro sezonu.

Porziņģis, kurš pārstāv Ņujorkas «Knicks», šajā mačā laukumā bija 27 minūtes un 39 sekundes, kuru laikā realizēja piecus no astoņiem tālmetieniem, septiņus no astoņiem divpunktu metieniem, kā arī vienu no diviem soda metieniem. Tāpat viņš izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles, viena piezīme, divas kļūdas un viens bloķēts metiens.

NBA Visu zvaigžņu spēle norisināsies svētdien 14.februārī un to tiešraidē translēs LTV 7.kanāls. Spēle pēc Latvijas laika sāksies plkst.3.30 naktī uz pirmdienu.

Savā debijas sezonā Porziņģis līdz šim 54 spēlēs vidēji guvis 13,9 punktus, kas ir trešais labākais rezultāts «Knicks» rindās, un izcīnījis vidēji 7,7 atlēkušās bumbas, esot otrs labākais savā komandā. Tāpat viņš ir veiksmīgākais metienu bloķētājs savā vienībā, vidēji spēlē izpildot 1,9 blokus.

Pērnās sezonas NBA Visu zvaigžņu spēlē Ņujorkā Rietumu konferences komanda ar 163:158 uzveica Austrumu konferences vienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu