BK «Ventspils» Izraēlā noslēdz dalību FIBA Eiropas kausā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bkventspils.lv

Latvijas vicečempione basketbolā «Ventspils» FIBA Eiropas kausa astotdaļfinālā otrajā spēlē svētdien viesos ceturtajā ceturtdaļā veica iespaidīgu atspēlēšanos, taču galā ar rezultātu 85:93 (12:23, 20:14, 17:27, 36:29) zaudēja Izraēlas «Maccabi Rand Media» komandai un nākamajā kārtā neiekļuva.

Ventspils komanda astotdaļfināla sērijā līdz divām uzvarām zaudēja ar 0-2. Pirmajā spēlē savā laukumā tieši pirms nedēļas «Ventspils» piedzīvoja neveiksmi ar 73:75. Ja ventspilnieki būtu uzvarējuši otrajā mačā, sērijas trešā spēle 2.martā notiktu Ventspilī.

Astotdaļfināla otrajā spēlē ventspilnieki ceturtajā ceturtdaļā bija iedzinējos ar 20 punktiem, taču nepadevās situācijā, kad spēle šķita jau zaudēta. «Ventspils» samazināja starpību līdz pieciem punktiem mača pēdējā minūtē, tomēr galotnē pacīnīties par uzvaru Latvijas komandai nebija pa spēkam.

Ventspilnieku sastāvā 21 punktu guva Kristaps Janičenoks, debijas mačā ar 20 punktiem un desmit izcīnītām atlēkušajām bumbām izcēlās bijušais «VEF Rīga» spēlētājs Deriks Nikss, bet Žanis Peiners sameta 16 punktus.

Savukārt «Maccabi Rand Media» rindās Šons Davsons guva 25 punktus, Maikls Lions sameta 24 un veica astoņas rezultatīvas piespēles, bet Derils Monro pievienoja 17 punktus.

Mača sākumā cīņa bija spēkos līdzīga, taču pamazām «Maccabi Rand Media» komanda atrāvās un ieguva 14 punktu pārsvaru. Ventspilniekiem neizdevās sakārtot spēli aizsardzībā un pēc pirmās ceturtdaļas viesi bija iedzinējos ar 12:23.

Otrajā ceturtdaļā cīņa izlīdzinājās, taču «Ventspils» komandai uzreiz neizdevās būtiski samazināt rezultāta starpību. Trešo piezīmi saņēma Andrejs Gražulis, kurš tobrīd otrās ceturtdaļas vidū ar pieciem punktiem bija rezultatīvākais viesu komandā. Sekmīgi tālmetieni puslaika beigās «Ventspils» komandai ļāva samazināt rezultāta starpību. Rezultatīvi nospēlēja Janičenoks, un pārtraukumā viesu komanda devās jau ar cerīgāku rezultātu - 32:37.

Otrā puslaika ievadā «Maccabi Rand Media» trīs minūšu laikā savu pārsvaru palielināja līdz 14 punktiem, tikmēr ventspilnieki neguva nevienu grozu. Gandrīz četru minūšu «sauso» periodu pārtrauca Janičenoks, kurš trāpīja tālmetienu. «Ventspils» pamazām starpību samazināja, taču tad atkal atlaida pretiniekus vadībā un pēc trim ceturtdaļām bija iedzinējos ar 49:63.

Vēl ceturtās ceturtdaļas sākumā mājiniekiem bija 20 punktu pārsvars, taču «Ventspils» basketbolisti nepadevās un spēja rezultāta starpību samazināt līdz septiņiem punktiem, kad bija atlicis nedaudz mazāk par trim minūtēm līdz spēles pamatlaika beigām. Atlikušajā laikā ventspilnieki riskēja ar ciešu aizsardzību pa visu laukumu. 26 sekundes pirms spēles beigām «Ventspils» komandai bija vairs tikai piecu punktu deficīts, tomēr galā tika piedzīvots zaudējums ar 85:93.

Pēc mača «Ventspils» komandas mājas lapā vēsta, ka pārtraukusi līgumsaistības ar amerikāņu saspēles vadītāju Kvameinu Mičelu.

«Esam pārtraukuši sadarbību ar Mičelu. Šāds lēmums pamatojams ar spēlētāja neveiksmīgo sniegumu un attieksmi. Sezonas ievads viņam padevās tāds, kas mūs pilnībā apmierināja, tomēr pēdējā laikā nespējām sagaidīt no viņa vēlamo rezultātu,» izteicies BK «Ventspils» valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics. «Šāds lēmums nebija viegls, tomēr nepieciešams. Koncentrēsimies valsts čempionātam un veiksim izmaiņas spēlētāju sastāvā.»

Turnīra pirmajā posmā «Ventspils» bija viena no sešām komandām, kas tika pie maksimālā rezultāta - sešās spēlēs izcīnīja uzvaras. Savukārt otrajā posmā Latvijas vicečempioni tika pie četriem panākumiem sešos mačos, savā grupā arī ieņemot pirmo vietu.

Savukārt «Maccabi Rand Media» pirmajā un otrajā kārtā izcīnīja pa četrām uzvarām, taču pirmajā posmā grupā bija līderi, bet izslēgšanas spēlēs iekļuva kā savas grupas otrā labākā komanda.

Pēc astotdaļfināla notiks ceturtdaļfināli, kas arī tiks aizvadīti sērijās līdz divām uzvarām, bet sacensību finālčetrinieka izspēle plānota 2016.gadā no 29.aprīļa līdz 1.maijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu