«Valmiera»/ORDO nenotur pārsvaru BBL bronzas sērijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: bkvalmiera.lv

«Valmiera»/ORDO komanda otrdien izbraukumā «Triobet» Baltijas Basketbola līgas (BBL) atbildes spēlē par bronzas medaļām zaudēja Lietuvas klubam Panevēžas «Lietkabelis», nenoturot pirmajā cīņā iekrāto 16 punktu pārsvaru un piekāpjoties pretiniekam divu spēļu summā.

«Valmiera»/ORDO atbildes mačā zaudēja ar rezultātu 64:86 (20:23, 17:24, 15:16, 12:23), līdz ar to divu spēļu summā pretinieku pārākums atzīts ar 154:160.

Atbildes mačā «Valmiera»/ORDO rindās 14 punktus guva Kvameins Mičels, 13 iemeta Aigars Šķēle, bet 11 pievienoja Lauris Blaus.

«Lietkabelis» rindās Valds Vasilis guva 17 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, bet ar 14 punktiem un 11 savāktām atlēkušajām bumbām izcēlās Arns Labucks.

Pirmajā ceturtdaļā valmierieši nokļuva iedzinējos ar septiņiem punktiem, taču ātri atspēlēja šo starpību. Turpinājumā atkal veiksmīgāk spēlēja «Lietkabelis», kas atkal atrāvās un «Valmiera»/ORDO puslaika pārtraukumā devās ar desmit punktu deficītu šajā mačā - 37:47, taču vēl bija priekšā divu spēļu summā.

Otrā puslaika ievadā valmierieši piecu minūšu laikā spēja gūt tikai divus punktus, tādējādi «Lietkabelis» pamazām palielināja pārsvaru līdz 17 punktiem, kas Lietuvas klubam jau deva vadību arī summā. Tomēr tad sekoja «Valmiera»/ORDO izrāviens, kad viesi minūtes laikā guva septiņus punktus pēc kārtas.

Ceturtās ceturtdaļas ievadā septiņus punktus pēc kārtas iemeta arī «Lietkabelis», iegūstot vadību arī divu spēļu summā. Mājinieki uz brīdi panāca 21 punkta pārsvaru šajā mačā, tomēr valmierieši starpību divu spēļu summā atkal samazināja līdz minimumam, taču galotnē pārāki izrādījās Lietuvas kluba basketbolisti, kamēr valmieriešus pievīla metienu precizitāte no spēles.

Kopš Valmieras komandas vadības grožus janvārī pārņēma galvenais treneris Roberts Štelmahers, «Valmiera»/ORDO šis bija tikai ceturtais zaudējumus, turklāt divi no tiem tika piedzīvoti BBL pusfinālā pret TU/«Rock».

Ja «Valmiera»/ORDO būtu izcīnījusi bronzas medaļas, tā kļūtu tikai par ceturto Latvijas komandu, kurai izdevies BBL tikt labāko trijniekā. Pirms tam to spējušas arī «Ventspils», «ASK Rīga» un «VEF Rīga» vienības. «Ventspils» ir vienīgie, kuriem izdevies kļūt par BBL čempioniem, šo titulu izcīnot 2013.gadā.

BBL fināla pirmajā spēlē TU/«Rock» no Igaunijas pirms nedēļas savās mājās Tartu ar 81:74 uzvarēja Lietuvas klubu «Šiauliai», kas ir iepriekšējo divu gadu BBL čempione. Atbildes spēle finālā trešdien notiks Šauļos.

«Valmiera»/ORDO iepriekš pusfinālā divos mačos ar 64:68 un 68:75 zaudēja TU/«Rock», savukārt «Lietkabelis» ar 67:77 un 79:91 zaudēja «Šiauliai» vienībai.

Valmieras un Panevēžas komandas savā starpā tikās jau BBL pamatturnīrā, kad uzvaras tika dalītas uz pusēm - novembrī valmierieši viesos zaudēja ar 65:73, bet janvārī savās mājās revanšējās ar 87:85, sagādājot pretiniekiem vienu no diviem zaudējumiem regulārajā čempionātā.

BBL regulārajā čempionātā veiksmīgākā no Latvijas komandām bija «Valmiera»/ORDO, kas izcīnīja deviņas uzvaras 12 mačos. «Liepāja»/«Triobet» tika pie astoņiem, «Jēkabpils» septiņiem, «Jūrmala»/«Fēnikss» pieciem, bet «Barons»/LDz četriem panākumiem. Par regulārā čempionāta labāko komandu kļuva «Vytautas», zaudējot tikai vienā no 12 mačiem, taču tas neglāba komandu no izstāšanās astotdaļfinālā.

Pamatturnīrā piedalījās 14 komandas, kuras tika sadalītas divās grupās. Izslēgšanas spēlēs neiekļuva tikai Igaunijas komanda TTU.

Iepriekšējā sezonā par BBL čempioni tika kronēta «Šiauliai», kas finālā divu spēļu summā pieveica «Ventspili».

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu