«Liepāja»/«Triobet» basketbolisti sasniedz LBL pusfinālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ģirts Gertsons/liepajaslauvas.lv

«Liepāja»/«Triobet» komanda šodien uzvarēja arī trešajā «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) ceturtdaļfināla sērijas spēlē, kas ļāva garantēt vietu pusfinālā.

Liepājnieki ar rezultātu 86:83 (24:19, 26:21, 26:23, 10:20) savā laukumā pieveica «Jūrmala»/«Fēnikss» spēlētājus, sērijā triumfējot ar rezultātu 3-0.

Līdz ar to «Liepāja»/«Triobet» komanda sacensību pusfinālā tiksies ar regulārajā sezonā uzvarējušo «Valmiera»/ORDO vienību.

Aizvadītajā mačā rezultatīvākais liepājniekiem ar 21 punktu bija amerikānis Deivids Hiks, bet attiecīgi 16 un 15 punktus sameta Toms Leimanis un vēl viens leģionārs Kristofers Ričardss.

Savukārt «Jūrmala»/«Fēnikss» sastāvā attiecīgi 20 un 19 punktus guva Edgars Jeromanovs un Edmunds Elksnis, kuri abi arī savāca pa astoņām atlēkušajām bumbām.

Pirmās ceturtdaļas pēdējās divās ar pusi minūtēs liepājnieki iemeta 11 punktus pēc kārtas, izvirzoties vadībā ar 24:19, turklāt pārsvaru turpināja palielināt arī otrajā un trešajā ceturtdaļā, vienubrīd tam sasniedzot 15 punktus (74:59 un 76:61). Tomēr ceturtajā ceturtdaļā «Jūrmala»/«Fēnikss» lēnām deldēja pretinieku pārsvaru un trīs minūtes pirms pamatlaika beigām jau pietuvojās līdz 79:80.

Atlikušajā laikā jūrmalnieku uzbrukumi ilgstoši bija neveiksmīgi, bet mājinieki vairākkārt izcīnīja atlēkušās bumbas zem sava groza. Tiesa, 37 sekundes pirms pamatlaika beigām Māris Ziediņš iemeta divus punktus ar sodu, atkal samazinot deficītu līdz 82:83. Atlikušajā laikā jūrmalnieki noturēja aizsardzību, bet «Jūrmala»/«Fēnikss» komandai uzvaru varēja izraut Elksnis, tomēr viņš caurgājienā nespēja realizēt metienu no groza apakšas.

Sērijas pirmajā mačā liepājnieki piektdien mājās uzvarēja ar 85:63, bet otrajā spēlē svētdien viesos bija pārāki ar 79:64.

Regulārajā sezonā abas komandas savā starpā tikās četras reizes, liepājniekiem gūstot trīs uzvaras. Zīmīgi, ka trijos no četriem mačiem panākumu svinēja komandas, kas spēlēja viesos. Abas komandas savā starpā sacentās arī «Triobet» Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārajā sezonā, un arī te abās spēlēs panākumus guva komanda, kas spēlēja viesos.

LBL regulārajā sezonā «Liepāja»/«Triobet» ar 24 uzvarām 36 mačos ieņēma ceturto vietu, bet «Jūrmala»/«Fēnikss» ar 20 panākumiem bija pozīciju zemāk.

Otrajā ceturtdaļfināla sērijā pašlaik «VEF Rīga» ar 2-0 ir priekšā pret Latvijas un Igaunijas robežpilsētas komandu «Valka»/«Valga». Šīs sērijas trešais mačs trešdien notiks Rīgā.

Jau automātiski LBL pusfinālu sasniegušas regulārās sezonas divas labākās vienības «Valmiera»/ORDO un «Ventspils». Tā kā vicečempione «Ventspils» regulārajā sezonā palika otrā, jau pusfinālā iespējama pēdējo divu sezonu valsts spēcīgāko komandu tikšanās.

Valmieras komanda LBL regulārajā sezonā triumfējusi pirmoreiz vēsturē. Kopš 1998.gada LBL finālā spēlējušas tikai komandas no Ventspils un Rīgas, bet šogad šī sistēma tiks izjaukta - finālā būs komanda no Valmieras, Liepājas vai Jūrmalas.

Pagājušā gada pavasarī «VEF Rīga» pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērno čempioni «Ventspili».

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu