Māris Gulbis: «VEF Rīga» savu veiksmi ir izsmēluši

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Pašreizējā valsts čempione «VEF Rīga» savu veiksmi «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfināla sērijā pret principiālo pretinieci «Ventspili» ir izsmēlusi, uzskata viens no ventspilnieku līderiem Māris Gulbis.

Pusfināla ceturtajā spēlē otrdien «Ventspils» ar rezultātu 79:71 pieveica «VEF Rīga» vienību, sērijā līdz trim uzvarām panākot neizšķirtu 2-2. Pēc pirmā puslaika Kurzemes komanda atradās vadībā ar 45:30, otrajā spēles pusē rīdzinieki atjaunoja intrigu, taču atspēlēties tā arī nespēja.

«Šo maču uzvarējām ar komandas raksturu un vienotu spēli. Nepadevāmies un nesākām nervozēt arī tad, kad pretinieki mums otrajā puslaikā pietuvojās. Turklāt nesākām spēlēt pārāk individuāli, kā mums tas bieži notiek. Neviens vienatnē nemēģināja glābt tēvzemi,» sacīja Gulbis, kurš otrdienas spēlē iemeta 14 punktus.

Zīmīgi, ka arī abu vienību iepriekšējā tikšanās reizē Rīgā mājinieki spēles beigās spēja atspēlēties no 13 punktu deficīta un pēcāk uzvarēt pagarinājumā, kas tobrīd «VEF Rīga» basketbolistiem sērijā ļāva panākt drošo 2-0.

«Šoreiz darījām visu to pašu, ko tad, jo toreiz mums vienkārši nepaveicās.

Domāju, «VEF Rīga» savu veiksmi jau ir izsmēluši, tagad kārta mums,» kaujinieciski noskaņots bija Gulbis. «Šajā sērijā mums izdevies atspēlēties, pateicoties komandas raksturam.»

Tiesa, Gulbis piebilda, ka šīs sērijas gaita nav salauzta, jo vēl jāuzvar arī ceturtdienas izšķirošais mačs Ventspilī un jānodrošina vieta finālā.

«Aizvadījām ļoti vāju pirmo puslaiku, un pretinieki sameta savus metienus. Mūsu izpildījumā atkal nebija pietiekamas agresivitātes, tāpēc arī pirmajā puslaikā bija tāds rezultāts. Otro puslaiku sākām labāk, rezultātu samazinājām, bet beigās pietrūka spēka,» pauda «VEF Rīga» basketbolists Jānis Bērziņš. «Lai spētu panākt pretiniekus, mums kaut kur trūka arī veiksmes, pāris metieni izgriezās ārā no groza. Neiemetām arī «trīnīšus», kamēr «Ventspils» savāca atlēkušās bumbas uzbrukumā un tika pie otrajām iespējām, ko viņi arī realizēja. Tā arī bija lielākā problēma.»

Sērijas trešo spēli «VEF Rīga» izbraukumā zaudēja ar 80:86, un Bērziņš norādīja, ka pēc šīs spēles ir veiktas izmaiņas atsevišķās niansēs.

«Uz nākamo spēli izmainīsim vēl kaut ko. Mums jābūt gataviem piektajam mačam. Kurš vairāk gribēs, tas arī uzvarēs. Zinu, ka varam uzvarēt, un ceru, ka to arī izdarīsim,» uzsvēra Bērziņš.

Pirmajā spēlē uzvaru ar 76:65 pretinieku laukumā guva «VEF Rīga», turklāt «Ventspils» zaudēja komandas līderi Kristapu Janičenoku, kuram plīsusi Ahileja cīpsla un sezona ir beigusies. Sērijas otrajā mačā rīdzinieki savā laukumā ceturtajā ceturtdaļā bija iedzinējos ar 13 punktiem, taču spēja atspēlēties un gūt panākumu pagarinājumā ar 98:93. Savukārt trešajā spēlē «Ventspils» izcīnīja pirmo uzvaru, kad Rīgas klubs savu skatītāju priekšā tika pieveikts ar 86:80.

«Ventspils» un «VEF Rīga» komandas finālos savā starpā bija tikušās iepriekšējās piecas sezonas, bet nu kārtība ir izjaukta, jo finālu pirmoreiz pastāvēšanas vēsturē sasniegusi regulārā čempionāta uzvarētāja «Valmiera»/ORDO, kas otrajā pusfinālā ar 3-0 pārspēja «Liepāja»/«Triobet» spēlētājus. Kopš 1998.gada LBL finālā spēlējušas tikai komandas no Ventspils un Rīgas.

Finālsērijā pirmās spēles risināsies jau sestdien un svētdien Valmierā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu