«VEF Rīga» trillera cienīgā cīņā sasniedz LBL finālu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālu ceturtdien trillera cienīgā cīņā sasniedza iepriekšējās sezonas čempionvienība «VEF Rīga», kas pusfināla sērijas izšķirīgajā, piektajā mačā ar rezultātu 75:73 saspringtā spēles galotnē pieveica savu sīvāko konkurenti BK «Ventspils». Sērijā līdz trim uzvarām galvaspilsētas vienība guva virsroku ar 3-2.

Uzvarētāju labā meksikāņu leģionārs Fransisko Kruss guva 17 punktus un veica astoņas rezultatīvas piespēles, amerikānis Džošs Harelsons iemeta 16 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, 16 punktus guva arī amerikānis Džošua Bostiks, bet Mārtiņš Meiers atzīmējās ar 14 punktiem.

«Ventspils» rindās rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Villijs Dīns, 15 iemeta Andrejs Gražulis, bet 12 punktus pievienoja Māris Gulbis.

Spēli veiksmīgāk iesāka «VEF Rīga» spēlētāji, iegūstot sešu punktu pārsvaru pirmajā ceturtdaļā. Rīdziniekiem lieliski spēlēja Bostiks, kurš mača pirmajās desmit minūtēs guva desmit punktus. Otrās ceturtdaļas ievadā ventspilnieki atspēlējās un panāca neizšķirtu 30:30. Turpinājumā cīņa ritēja punkts punktā līdz puslaika pārtraukumam, kurā «VEF Rīga» devās ar minimālu pārsvaru - 44:42.

Trešās ceturtdaļas beigu daļā pēc Gražuļa precīza tālmetiena «Ventspils» ieguva piecu punktu vadību, taču rīdzinieki rezultāta starpību samazināja līdz minimumam pirms mača noslēdzošā ceturkšņa. Ceturtajā ceturtdaļā turpinājās spraiga cīņa, jo neviena no komandām ilgi nespēja iegūt vadību, kas būtu lielāka par viena precīza metiena tiesu.

A photo posted by vefriga (@vefriga) on

Divas minūtes pirms pamatlaika beigām Kruss ar precīzu tālmetienu panāca «VEF Rīga» komandai divu punktu vadību. 16 sekundes pirms beigām Harelsons izcīnīja uzbrukumā atlēkušo bumbu un raidīja to pretinieku grozā, dubultojot rīdzinieku pārsvaru. Dīns ventspilniekiem atspēlēja divus punktus, taču Kruss atbildēja ar diviem precīziem soda metieniem, kad bija atlicis spēlēt astoņas sekundes. Gulbis uzreiz pēc minūtes pārtraukuma realizēja trīspunktu metienu, samazinot rezultāta starpību līdz minimumam. Ventspilnieki pārkāpa noteikumus pret Harelsonu, kurš trāpīja pirmo no diviem soda metieniem, taču atlēkušo bumbu izcīnīja «VEF Rīga» komanda, kas atlikušajās četrās sekundēs nosargāja uzvaru.

LBL pusfināla sērijas pirmajā spēlē uzvaru ar 76:65 pretinieku laukumā guva «VEF Rīga», turklāt «Ventspils» zaudēja komandas līderi Kristapu Janičenoku, kuram plīsusi Ahileja cīpsla un sezona viņam ir beigusies. Otrajā mačā rīdzinieki savā laukumā ceturtajā ceturtdaļā bija iedzinējos ar 13 punktiem, taču spēja atspēlēties un gūt panākumu pagarinājumā ar 98:93, pusfināla sērijā līdz trim uzvarām panākot 2-0 vadību.

Savukārt trešajā spēlē «Ventspils» izcīnīja pirmo uzvaru, kad Rīgas klubs savu skatītāju priekšā tika pieveikts ar 86:80. Tam sekoja vēl viena ventspilnieku uzvara, otrdien Rīgā izcīnot panākumu ar 79:71, tādējādi rezultāts kļuva neizšķirts 2-2.

«Ventspils» un «VEF Rīga» komandas finālos savā starpā bija tikušās iepriekšējās piecas sezonas. Turklāt kopš 1998.gada LBL finālā bija spēlējušas tikai komandas no Ventspils un Rīgas.

Latvijas čempiona titulu «VEF Rīga» centīsies aizstāvēt pret «Valmiera»/ORDO komandu, kas finālu sasniegusi pirmo reizi kluba vēsturē. Valmierieši sestdien savā laukumā pārliecinoši ar 97:73 pārspēja «Liepāja»/«Triobet» un triumfēja sērijā ar 3-0.

Savukārt par bronzas medaļām spēkosies Kurzemes komandas - «Ventspils» un «Liepāja»/«Triobet».

«Valmiera»/ORDO un regulārā čempionāta otrās vietas ieguvēja «Ventspils» automātiski sasniedza izslēgšanas sacensību pusfinālu, kamēr «VEF Rīga» un «Liepāja»/«Triobet» sacentās ceturtdaļfinālā. Tajos sērijā līdz trim uzvarām rīdzinieki ar 3-0 pieveica «Valka»/«Valga» komandu, kamēr liepājnieki ar tādu pašu rezultātu pārspēja «Jūrmala»/«Fēnikss» basketbolistus.

LBL regulārajā turnīrā «Ventspils» aizvadīja 36 spēles, kuru laikā izcīnīja 28 uzvaras. Tikmēr «VEF Rīga» saistībā ar piedalīšanos VTB Vienotajā līgā nospēlēja 20 mačus, tiekot pie 15 panākumiem.

Savstarpējos dueļos LBL izslēgšanas turnīrā labāk veicies rīdziniekiem, kuri uzvarējuši sešas no pēdējām septiņām sērijām. Šosezon «VEF Rīga» un «Ventspils» divas reizes tikās regulārās sezonas laikā, uzvaras dalot uz pusēm.

Savukārt kopumā abas vienības tikušās 64 reizes, uzvaras dalot uz pusēm.

Pagājušā gada pavasarī «VEF Rīga» pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot «Ventspili».

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu