Jēkabsone-Žogota nākamsezon nespēlēs Kurskas «Dinamo» komandā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Pēdējo gadu Latvijas vadošā basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota nākamsezon nespēlēs Krievijas augstākās līgas komandā Kurskas «Dinamo», apstiprināja pati spēlētāja.

Pirms tam kluba izpilddirektore Viktorija Sgoņņikova Krievijas aģentūrai «R-sport» atklāja, ka finansiālo problēmu dēļ starpsezonā komandu pametīs piecas leģionāres, tostarp Jēkabsone-Žogota, kamēr Mārtiņš Zībarts atgriezīsies galvenā trenera asistenta amatā.

«Tā dzīvē notiek, katram savs ceļš ejams. Ar komandu šķīrāmies draudzīgi, viņi man visu izmaksāja. Nezinu teikt, vai tam par iemeslu bija kādas finansiālas problēmas, bet krīze bija jūtama. Sportā tā notiek,» teica Jēkabsone-Žogota.

Tāpat basketboliste pastāstīja, ka par nākotni un spēlēšanu kādā citā klubā vēl nedomājot.

Bez Jēkabsones-Žogotas komandu pametīs arī Lindsija Hārdinga, Endena Mijema, Frīda Eldenbrika un Simona Ogastus.

«Leģionāru aiziešana saistīta ar finansiālo krīzi klubā. Krīze mūs ir ievainojusi. Pārskatījām savu sastāvu un to veidosim, ņemot vērā līdzekļus, kādi klubam būs pieejami nākamajā sezonā. Esam tikpat kā nokomplektējuši komandu nākamajai sezonai, bet apstiprināsim to vēlāk,» teica Sgoņņikova.

Kurskas komanda marta vidū no amata atbrīvoja galveno treneri Gundaru Vētru, jo kluba vadība bija neapmierināta ar vienības izstāšanos no FIBA Eirolīgas turnīra. Vētras vietā par galveno treneri tika iecelts Zībarts, kurš līdz tam bija viņa palīgs.

Tiesa, nākamajā sezonā Zībarts atgriezīsies asistenta amatā, kamēr komandu vadīs Spānijas galvenais treneris Lukass Mondelo.

«Līgums ar Mondelo noslēgts uz vienu sezonu. Viņš nebija vienīgais kandidāts, ar kuru veicām pārrunas. Mārtiņš paliek klubā un būs Mondelo asistents. Esam viņam ļoti pateicīgi tāpēc, ka viņš aizveda komandu līdz bronzas medaļām. Viņš arī ir labs speciālists, vada Latvijas izlasi. Līdz ar to treneru sastāvs nākamajai sezonai ir labi nokomplektēts,» uzsvēra Sgoņņikova.

Jēkabsone-Žogota Kurskas klubā spēlēja otro sezonu, un otro reizi latviete cīnījās par Krievijas čempionāta bronzu. Tāpat latviete ar Jekaterinburgas UGMK komandu 2013. un 2014.gadā kļuva par Krievijas čempioni, bet 2012.gadā palika bez šīs godalgas, jo sezonas beigās traumas dēļ laukumā nedevās.

Kurskas komanda pamatturnīru noslēdza ar 17 panākumiem un pieciem zaudējumiem, ieņemot trešo vietu 12 komandu konkurencē.

Savukārt izslēgšanas turnīra ceturtdaļfinālā Kurskas «Dinamo» sērijā līdz divām uzvarām ar 2-0 uzvarēja Krasnojarskas «Jeņisej» vienību, bet pusfinālā ar 1-2 piekāpās Orenburgas «Nadežda» komandai. Savukārt sērijā par bronzu latvietes pārstāvētais klubs ar 3-0 pārspēja Vidnojes «Sparta&K» basketbolistes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu