«Valmiera»/ORDO pieveic «VEF Rīga» un izlīdzina LBL finālsēriju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Vaivads, BK Valmiera

«Valmiera»/ORDO komanda saspringtā mača galotnē svētdien savā laukumā uzveica «VEF Rīga» vienību un panāca izlīdzinājumu «Aldaris» Latvijas basketbola līgas (LBL) finālsērijā.

«Valmiera»/ORDO panākumu guva ar rezultātu 73:71 (13:12, 25:18, 23:17, 12:24), panākot neizšķirtu 1-1 sērijā līdz četrām uzvarām.

Uzvarētāju rindās 14 punktus guva Dāvis Rozītis, 11 iemeta Lauris Blaus, bet desmit pievienoja Akselis Vairogs.

Savukārt rīdzinieku vienības sastāvā rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Mārtiņš Meiers, 13 iemeta amerikānis Džošua Bostiks, bet ar 12 punktiem un desmit izcīnītām atlēkušajām bumbām izcēlās cits amerikānis Džošs Harelsons.

Pirmajās minūtēs ritēja līdzīga cīņa punkts punktā, taču otrajā ceturtdaļā valmieriešiem izdevās panākt 11 punktu pārsvaru, ko līdz pārtraukumam rīdzinieki nedaudz samazināja (38:30). Trešajā ceturtdaļā «VEF Rīga» vairākkārt rezultāta starpību samazināja līdz viena precīza metiena tiesai, taču «Valmiera»/ORDO spēja noturēt vadības grožus, pārsvaru palielinot līdz 13 punktiem.

«Valmiera»/ORDO turpināja veiksmīgi spēlēt aizsardzībā, neļaujot pretiniekiem sadeldēt pārsvaru. Trīs minūtes abas komandas nespēja gūt grozu, līdz to paveica «VEF Rīga», samazinot rezultāta starpību līdz septiņiem punktiem. Rīdziniekiem vēl vairāk sadeldēt starpību izdevās vien pamatlaika beigās, kad pēdējā minūtē pēc sekmīga Mareka Mejera tālmetiena komandas šķīra vairs tikai divi punkti.

26 sekundes līdz beigām Valmieras komandas amerikāņu saspēles vadītājs Kvameins Mičels trāpīja vienu no diviem soda metieniem, kam sekoja «VEF Rīga» komandas pieprasīts minūtes pārtraukums. Rīdzinieki savā uzbrukumā atbildēja ar vienu precīzu soda metienu, tādējādi tika atkal atjaunota divu punktu starpība. Turpinājumā divus soda metienus trāpīja Aigars Šķēle un atlika spēlēt 16 sekundes.

«VEF Rīga» ātri atbildēja ar precīzu tālmetienu, ko realizēja meksikānis Fransisko Kruss, un komandas šķīra vairs tikai viens punkts. Mičels vēlreiz trāpīja vienu no diviem soda metieniem, tomēr atlikušajās sešās sekundēs rīdziniekiem neizdevās atspēlēties un uzvaru ar minimālu pārsvaru varēja svinēt laukuma saimnieki.

Rīdzinieki aizvadīja jau piekto cīņu astoņu dienu laikā, bet fināla trešais un ceturtais mačs jau otrdien un trešdien gaidāms «Arēnā Rīga».

Sestdien «VEF Rīga», pateicoties lieliskam sniegumam ceturtajā ceturtdaļā, guva uzvaru ar rezultātu 70:59. Valmieriešiem nacionālajā čempionātā tas bija vien otrais zaudējums galvenā trenera Roberta Štelmahera vadībā, kurš amatā stājās janvārī.

Regulārā turnīra uzvarētāja «Valmiera»/ORDO LBL finālā spēlē pirmo reizi, savukārt «VEF Rīga» izšķirošajos mačos piedalās jau septīto gadu pēc kārtas, lūkojot atkārtot 2011., 2012., 2013. gadā un pērn gūto panākumu, kad kļuva par valsts čempioniem.

Dalību izslēgšanas turnīrā «Valmiera»/ORDO kā pamatturnīra labākā komanda sāka no pusfināla, kurā sērijā līdz trīs uzvarām pārliecinoši ar 3-0 uzvarēja «Liepāja»/«Triobet» basketbolistus. Savukārt «VEF Rīga» izslēgšanas sacensības iesāka no ceturtdaļfināla, tajā ar 3-0 pieveicot «Valka»/«Valga» vienību, bet pēc tam pusfinālā ļoti sīvā cīņā ar 3-2 uzvarēja arī savus principiālos pretiniekus «Ventspils» basketbolistus, kuri regulāro turnīru noslēdza otrajā pozīcijā. Šīs sērijas pēdējā cīņa bija vien divas dienas pirms pirmās finālsērijas, bet kopā «VEF Rīga» no pagājušās svētdienas līdz šai svētdienai būs jāaizvada pieci mači.

«VEF Rīga» un «Ventspils» komandas LBL finālos savā starpā bija tikušās iepriekšējās piecas sezonas, bet nu kārtība ir izjaukta. Kopš 1998.gada LBL finālā bija spēlējuši tikai Ventspils un Rīgas klubi.

Regulārajā sezonā «Valmiera»/ORDO un «VEF Rīga» savā starpā tikās divas reizes un abas reizes uzvarēja Vidzemes klubs. Abu vienību pirmais mačs LBL pamatturnīrā tika aizvadīts sezonas sākumā, kad pērn septembra beigās valmierieši viesos uzvarēja ar 79:75. Tobrīd uzvarētāju komandu vēl trenēja Ainars Zvirgzdiņš, kurš pirms gadu mijas darbu zaudēja, bet «VEF Rīga» vadīja Karloss Frade, kurš arī sezonas laikā tika atlaists un viņa vietā stājās līdzšinējais palīgs Jānis Gailītis. Savukārt otra spēle tika aizvadīta pirms mēneša, kad «Valmiera»/ORDO uzvarēja ar 66:62, sperot soli pretī uzvarai LBL pamatturnīrā.

Kopš janvāra vidus Valmieras komandu trenē Roberts Štelmahers, kura vadībā «Valmiera»/ORDO vietējā čempionātā pirms sestdienas mača bija izcīnījusi 21 uzvaru 22 mačos, vienīgo reizi zaudējot februāri «Valka»/«Valga» komandai.

LBL regulārajā turnīrā «Valmiera»/ORDO aizvadīja 36 spēles, kuru laikā izcīnīja 30 uzvaras. Tikmēr «VEF Rīga» saistībā ar piedalīšanos VTB Vienotajā līgā nospēlēja 20 mačus, tiekot pie 15 panākumiem.

Savukārt sērija par trešo vietu, kurā tiksies «Ventspils» un «Liepāja»/«Triobet» komandas, sāksies pirmdien Ventspilī, abām komandām bronzas medaļniekus noskaidrojot sērijā līdz trim uzvarām.

Pagājušā gada pavasarī «VEF Rīga» pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot «Ventspili».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu