Bertāna «Dominion» netiek ACB izslēgšanas turnīrā; Porziņģis viesojas Seviljā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas basketbolista Daira Bertāna pārstāvētā Bilbao «Dominion» komanda svētdien piedzīvoja zaudējumu Spānijas augstākās līgas (ACB) mačā un nekvalificējās izslēgšanas turnīram, savukārt talantīgais Kristaps Porziņģis bija goda viesis savas bijušās komandas «Sevilla» spēlē.

Regulārā turnīra pēdējās kārtas mačā «Dominion» savā laukumā ar rezultātu 72:73 (18:21, 18:12, 18:9, 18:31) zaudēja Saragosas CAI komandai.

Dairis Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 23 minūtes un astoņas sekundes, kuru laikā guva septiņus punktus, trāpot trīs no pieciem divpunktu metieniem un vienīgo izpildīto soda metienu, taču nerealizēja trīs tālmetienus.

Pirms šīs spēles «Dominion» saglabāja minimālas izredzes iekļūt labāko astotniekā un kvalificēties izslēgšanas turnīram, taču komanda regulāro čempionātu noslēgusi desmitajā vietā.

Spānijas čempionāta izslēgšanas turnīram kā pēdējā - astotā - komanda kvalificējusies Rolanda Šmita pārstāvētā Fuenlavradas «Montakit» vienība, kaut arī svētdien mājās ar 61:73 (15:16, 15:30, 19:12, 12;15) tika atzīts Mursijas «Universidad Catolica» pārākums.

Šmits nospēlēja četras minūtes un 26 sekundes, kuru laikā punktus negruva. Latvietis netrāpīja vienu divpunktu un divus trīspunktu metienus, bet izcīnīja divas atlēkušās bumbas.

Tikmēr citā mačā Porziņģa bijusī komanda «Sevilla» savā laukumā ar 90:97 (20:23, 24:22, 24:28, 22:24) piekāpās Madrides «Real».

Porziņģis šajā mačā bija goda viesis un mājinieku komandas līdzjutēji pirms spēles veltīja viņam ovācijas. Latvijas basketbolists «Sevilla» klubam pievienojās 15 gadu vecumā, vēlāk uzsākot profesionāla spēlētāja karjeru un kļūstot par vienu no komandas līderiem.

Pašlaik 20 gadus vecais Porziņģis aizvadīja lielisku debijas sezonu Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA). Ņujorkas «Knicks» komandas rindās latvietis 72 spēlēs caurmērā iemeta 14,3 punktus un izcīnīja 7,3 atlēkušās bumbas, kā arī bloķēja 1,9 pretinieku metienus.

Vēl vienā Spānijas čempionāta pēdējās kārtas spēlē Dāvja Bertāna pārstāvētā Vitorijas «Laboral Kutxa» savā laukumā ar 83:80 (15:22, 21:13, 18:21, 29:24) pārspēja Manrezas ICL komandu.

Latvijas basketbolists laukumā pavadīja nepilnas 16 minūtes, taču punktus neguva. Uzbrucējs netrāpīja vienu tālmetienu, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un veica vienu rezultatīvu piespēli.

Tikmēr citā spēlē Anžeja Pasečņika pārstāvētā Grankanārijas «Herbalife» viesos ar 76:96 (27:26, 17:20, 19:35, 13:15) zaudēja «FIATC Joventut».

Pasečņiks nospēlēja teju 18 minūtes, gūstot septiņus punktus. Viņam izdevās trāpīt trīs no septiņiem divpunktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem.

Latvieša rēķinā bija arī astoņas atlēkušās bumbas un 12 punkti efektivitātes rādītājā.

Zīmīgi, ka Dāvja Bertāna un Pasečņika komandas savā starpā tiksies sacensību ceturtdaļfinālā.

Spānijas čempionātā par regulārās sezonas uzvarētāju kļuva Barselonas «Lassa», kas 34 mačos guva 29 uzvaras. Ar tikpat panākumiem otrajā vietā ierindojās «Real», bet ar 28 uzvarām trešajā pozīcijā pamatturnīru noslēdza «Valencia Basket».

«Laboral Kutxa» komanda ar 24 panākumiem ieguva ceturto vietu, bet «Herbalife» ar 21 uzvaru finišēja piektā. Astoto vietu ar 17 uzvarām ieņēma «Montakit», savukārt «Dominion» ar 16 panākumiem palika desmitā starp 18 komandām.

Izslēgšanas turnīrā Šmita pārstāvētā «Montakit» ceturtdaļfinālā spēkosies ar Barselonas «Lassa». Pāra uzvarētājs pusfinālā tiksies ar Dāvja Bertāna komandu «Laboral Kutxa» vai Pasečņika pārstāvēto «Herbalife» vienību.

Pašreizējā Spānijas čempione «Real» ceturtdaļfinālā spēlēs pret «Universidad Catolica», bet «Valencia Basket» spēkosies ar Malagas «Unicaja».

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu