Valdis Valters: Uz Porziņģa fona pārējie Latvijas basketbolisti ir pelēcības

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Latvijas basketbola leģenda Valdis Valters intervijā laikrakstam «Diena» izteicies, ka Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas «Knicks» spēlētājs Kristaps Porziņģis ir nākotnes superzvaigzne.

«Latvijas basketbolā nav dinamīta,» «Dienā» citēts Valters. «Tāds ir Porziņģis, tāds savulaik bija Kaspars Kambala. Uz viņu fona pārējie šībrīža spēlētāji ir pelēcības. Vajadzīgi personāži, kuri aizrauj cilvēku masas, taču šajā komandā tādu nav. Atnāk tie pieci septiņi tūkstoši skatītāju, bet vairāk jau nav. Paskatieties, kas notiek Latvijas čempionāta izšķirošajās spēlēs!»

«Dodiet viņam (Porziņģim) ilgāku laiku, un viņš būs superzvaigzne! Jau tagad viņš Latvijas basketbola atpazīstamībai dod vairāk, nekā sniedz izlase. Pat ja tā kvalificēsies olimpiskajām spēlēm, tā joprojām nevarēs pat konkurēt ar Porziņģa pienesumu,» skaidroja Valters.

Šīs sezonas 72 NBA regulārā čempionāta spēlēs Porziņģis vidēji guva 14,3 punktus, izcīnīja 7,3 atlēkušās bumbas un bloķēja 1,9 metienus.

2015.gada NBA jauno spēlētāju draftā Porziņģi pirmajā kārtā ar ceturto numuru izvēlējās «Knicks».

Talantīgais Porziņģis pirms pāris nedēļām paziņoja, ka šajā vasarā nepalīdzēs Latvijas izlasei olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu