Mazurs varētu kļūt par Saratovas «Avtodor» galveno treneri

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas speciālists Nikolajs Mazurs varētu kļūt par Krievijas basketbola kluba Saratovas «Avtodor» galveno treneri, vēsta basketbola apskatnieks Deivids Piks.

Mazurs iepriekšējo sezonu noslēdza VTB Vienotās līgas pastarītes Tbilisi «Vita» galvenā trenera amatā, komandai 30 maču laikā tiekot tikai pie vienas uzvaras, turklāt uz regulārā čempionāta pēdējo spēli vienība nemaz neieradās. Sezonas gaitā kļuva arī zināms, ka šo klubu piemeklējušas finansiālas problēmas.

Latvijas speciālists «Vita» vienību pārņēma šī gada janvārī. Pagājušajā vasarā pēc kļūšanas par Latvijas čempionu «VEF Rīga» sastāvā Mazurs šo komandu atstāja un pārņēma cita Krievijas kluba Maskavas «Dinamo» grožus, taču finansiālo saistību dēļ tas netika pielaists ne startam Vienotajā līgā, ne Superlīgā un FIBA Eiropas kausā.

Mazurs ilgus gadus strādājis ar 1995.gadā dzimušo Latvijas basketbolistu paaudzi. Vēl 2013.gadā viņš bija Latvijas U-18 izlases galvenais treneris, kad viņa vadītā komanda izcīnīja ceturto vietu Latvijā notikušajā Eiropas čempionātā. Savukārt 2014.gadā speciālists - jau Latvijas U-20 valstsvienības galvenā trenera postenī - ar grūtībām prata izlasei saglabāt vietu Eiropas čempionāta augstākajā divīzijā.

«Avtodor» vienība šīs sezonas Vienotās līgas regulārajā turnīrā guva 20 uzvaras 30 mačos, ieņemot sesto vietu un sasniedzot izslēgšanas turnīru, tiesa, tajā jau pirmajā kārtā sērijā līdz trim uzvarām ar 0-3 piekāpās Sanktpēterburgas «Zeņit», kuru pārstāv latvieši Jānis Timma un Kaspars Bērziņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu