«Liepāja»/«Triobet» gūst otro uzvaru LBL bronzas sērijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: liepājaslauvas.lv

«Liepāja»/«Triobet» komanda trešdien «Aldaris» Latvijas basketbola līgas (LBL) bronzas sērijas otrajā spēlē pamanījās izlaist ievērojamu pārsvaru, taču spēja mača beigās ar 98:90 (23:23, 38:19, 25:26, 12:22) pieveikt «Ventspili».

Tādējādi sērijā līdz trim uzvarām Liepājas komanda ir vadībā ar 2-0.

«Liepāja»/«Triobet» sastāvā teicamu maču aizvadīja amerikāņu leģionārs Kristofers Ričardss, kurš guva 39 punktus, bet 14 punktus pievienoja Mikus Sokolovs.

Savukārt «Ventspils» sastāvā 28 punktus sameta Māris Gulbis, kamēr ar 14 izcēlās Demjers Pitss.

Abas vienības šo dueli sāka ļoti līdzvērtīgā cīņā, pirmajai ceturtdaļai noslēdzoties ar neizšķirtu 23:23, bet otrajā ceturksnī «Liepāja»/«Triobet» pamanījās ventspilnieku grozā raidīt iespaidīgus 38 punktus, kas ļāva sasniegt arī 20 punktu pārsvaru. Pirmais puslaiks noslēdzās ar 61:42 par labu liepājniekiem.

Arī trešajā ceturtdaļā «Ventspils» basketbolistiem neizdevās atrast savu ritmu, kas «Liepāja»/«Triobet» ļāva saglabāt lielo pārsvaru. Tomēr pagājušās sezonas Latvijas vicečempioni lieliski sāka noslēdzošo ceturtdaļu, jo nepilnu piecu minūšu laikā viesi veica 17:0 izrāvienu, kas ļāva pietuvoties līdz tikai vienam punktam - 85:86.

Mača atlikušajās pamatlaika minūtēs turpinājās spraigs duelis, turklāt piecu piezīmju dēļ laukumu priekšlaicīgi bija spiests pamest Ričardss. Pēdējā minūtē «Liepāja»/«Triobet» panāca jau 95:90, turklāt pēcāk šis pārsvars tika arī palielināts.

Šī dueļa pirmajā spēlē pirmdien «Liepāja»/«Triobet» viesos izcīnīja uzvaru ar 83:75.

LBL regulārajā čempionātā «Ventspils» un «Liepāja»/«Triobet» komandas savā starpā tikās četras reizes, trīs panākumus izcīnot ventspilniekiem, bet reizi uzvarot Liepājas klubam.

«Ventspils» kopš 1996.gada katru sezonu LBL ir spējusi izcīnīt medaļas - deviņas zelta, septiņas sudraba un trīs bronzas.

Savukārt Liepājas komandai LBL vēsturē ir četras godalgas.

1997.gadā startējot ar nosaukumu «Baltika», tika izcīnīts sudrabs, 2000.gadā basketbola klubs «Liepāja» ieguva bronzu, bet 2011. un 2012.gadā pie bronzas tika arī «Liepājas lauvas».

Savu ceturto LBL finālsērijas spēli tikmēr trešdien aizvada pašreizējā valsts čempione «VEF Rīga» un «Valmiera»/ORDO.

Jau ziņots, ka otrdien «Valmiera»/ORDO Rīga ar 79:70 uzvarēja «VEF Rīga» basketbolistus un sērijā līdz četrām uzvarām izvirzījās vadībā ar 2-1.

Finālsēriju ar uzvaru sestdien sāka pašreizējā valsts čempione «VEF Rīga», izcīnot panākumu ar 70:59, taču svētdien «Valmiera»/ORDO revanšējās ar 73:71, savukārt otrdien jau izvirzījās vadībā visā sērijā.

Sestdien piedzīvotais zaudējums valmieriešiem nacionālajā čempionātā bija vien otrais galvenā trenera Roberta Štelmahera vadībā, kurš amatā stājās janvārī.

Regulārā turnīra uzvarētāja «Valmiera»/ORDO LBL finālā spēlē pirmo reizi, savukārt «VEF Rīga» izšķirošajos mačos piedalās jau septīto gadu pēc kārtas, lūkojot atkārtot 2011., 2012., 2013.gadā un pērn gūto panākumu, kad kļuva par valsts čempioni.

Dalību izslēgšanas turnīrā «Valmiera»/ORDO kā pamatturnīra labākā komanda sāka no pusfināla, kurā sērijā līdz trīs uzvarām pārliecinoši ar 3-0 uzvarēja «Liepāja»/«Triobet» basketbolistus. Savukārt «VEF Rīga» izslēgšanas sacensības sāka no ceturtdaļfināla, tajā ar 3-0 pieveicot «Valka»/«Valga» vienību, bet pēc tam pusfinālā ļoti sīvā cīņā ar 3-2 uzvarēja arī savus principiālos pretiniekus «Ventspils» basketbolistus, kuri regulāro turnīru noslēdza otrajā pozīcijā.

«VEF Rīga» šodien aizvada septīto spēli 11 dienu laikā.

«VEF Rīga» un «Ventspils» LBL finālā savā starpā bija tikušās iepriekšējās piecas sezonas, bet nu kārtība ir izjaukta, jo kopš 1998.gada LBL finālā bija spēlējuši tikai Ventspils un Rīgas klubi.

Regulārajā sezonā «Valmiera»/ORDO un «VEF Rīga» savā starpā tikās divas reizes, un abas reizes uzvarēja Vidzemes klubs. Abu vienību pirmais mačs LBL pamatturnīrā tika aizvadīts sezonas sākumā, kad pērn septembra beigās valmierieši viesos uzvarēja ar 79:75. Tobrīd uzvarētāju komandu vēl trenēja Ainars Zvirgzdiņš, kurš pirms gadu mijas darbu zaudēja, bet «VEF Rīga» vadīja Karloss Frade, kurš arī sezonas laikā tika atlaists, un viņa vietā stājās līdzšinējais palīgs Jānis Gailītis. Savukārt otra spēle tika aizvadīta pirms mēneša, kad «Valmiera»/ORDO uzvarēja ar 66:62, sperot soli pretim uzvarai LBL pamatturnīrā.

Kopš janvāra vidus Valmieras komandu trenē Roberts Štelmahers, kura vadībā «Valmiera»/ORDO vietējā čempionātā pirms sestdienas mača bija izcīnījusi 21 uzvaru 22 mačos, vienīgo reizi zaudējot februārī «Valka»/«Valga» komandai.

LBL regulārajā turnīrā «Valmiera»/ORDO aizvadīja 36 spēles, kuru laikā izcīnīja 30 uzvaras. Tikmēr «VEF Rīga» saistībā ar piedalīšanos VTB Vienotajā līgā nospēlēja 20 mačus, tiekot pie 15 panākumiem.

Pagājušā gada pavasarī «VEF Rīga» pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot «Ventspili».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu