FIBA Čempionu līgā Latviju pārstāvēs «Ventspils»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Jaunizveidotajā FIBA Čempionu līgā Latviju pārstāvēs basketbola klubs «Ventspils». Tas kļuva zināms pēc tam, kad pārējās komandas, kurām bija priekšroka startēt šajā turnīrā, dažādu iemeslu dēļ no šīs iespējas atteicās, vēsta kluba mājas lapa.

Vieta FIBA Čempionu līgā bija garantēta Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionei «Valmiera»/ORDO, taču, kluba vadībai apsverot visus apstākļus, tika nolemts atteikties no šīs iespējas.

«Diemžēl, bet jau kārtējo sezonu būsim vienīgā komanda no Latvijas, kura spēlēs Eiropas klubu turnīros. Nezinu, kādi ir Valmieras un VEF komandu atteikšanās iemesli spēlēt FIBA Čempionu līgā, bet tāda nu reiz ir situācija... Mēs izmantosim šo iespēju un pieteiksimies šajā turnīrā, bet, vai tajā spēlēsim, tas vairs nav atkarīgs no mums,» norādīja «Ventspils» kluba valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics.

Ja no spēlēšanas atsakās čempione, tad šīs tiesības automātiski pāriet uz vicečempionu. Šajā gadījumā «VEF Rīga». Arī šajā klubā tika apsvērti visi par un pret un tika nolemts, ka priekšroka tiek dota citiem turnīriem, nevis FIBA Čempionu līgai.

«Šobrīd izveidojusies situācija, kad uz šo vietu pretendē valsts trešā spēcīgākā komanda. Kāda varētu būt FIBA reakcija, to nevaru pat nojaust. Tāpēc nevaru pateikt, vai mums tiks piešķirta vieta pamatturnīrā, vai tomēr kvalifikācijā. Skaidrībai jābūt līdz mēneša beigām,» teica Pleinics.

Atsakoties arī «VEF Rīga» no šīs iespējas, automātiski šīs tiesības pārgāja uz BK «Ventspils». Jau iepriekš kluba vadība bija izteikusies: ja abas augstākminētās komandas atteiksies no šā turnīra, tad Kurzemes komanda ir gatava ieņemt brīvo nišu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu